סוף המסיק, בושם שמן זית ישראלי עולה עכשיו מאחרוני בתי הבד שעדיין פועלים. כמה מענגת בעיטת הטריות שמכה בנחיריים בזמן הזה של השנה.
כמה כח יש בעשיית הזהב של אחרוני המתעקשים, חקלאים ישראלים, ולא משנה מאיזו דת או עדה הם, להוסיף ולעבד את אדמת הארץ הזו.
איזו ישראליות, איזו עקשות מסחררת להוסיף ולהצמיח את הזית, לעצור את השמן שאלפי שנים זורם בעורקי האזור.
אנחנו מזמינים אתכם לשיטוט בעולמות שמן הזית הישראלי, לזרום ביחד איתו לאורך ציר ההסטוריה, מימי קדם לחדשנות וקידמה. להלך בעקבותיו לאורכה ולרוחבה של הארץ, ללמוד מיני זנים, דרכי חקלאות, לנפץ מיתוסים ולאושש אמיתות. שמן זית טרי שמשמר את טעמי הארץ, זיכרונות הפרי ואיכויותיו ומביא את ניחוחו וטעמו למטבח שלנו ומאפשר לקרוא בזית המנקד את נופי הארץ הבטחה לעתיד. לירוק של העץ, ששנים ידע לנצח פה ימי חורבן והרס, אסונות טבע לצד מעשי ידי אדם.
שימו שמן זית כי הוא זהב הארץ, וימשוח ימינו כקדם. הילה אלפרט היא אשת קולינריה המבשלת מילים ואוכל בעיתונות ובטלוויזיה, מחברת ספרים, יועצת לחברות מזון ומרצה על ההסטוריה של האוכל. אלפרט, המלווה את ענף הזית בשנים האחרונות, יוצאת למסע בעקבות הזהב הנוזלי תנפץ מיתוסים, תבאר מושגים ותבשל בשמן זית ישראלי.