טראפלס שמן זית, לימון פרסי וסומאק עם רכז רימונים של הילה אלפרט
בר שוקולד עשיר בטעמים עם מעט מרכיבים וקל להכנה. מתוך התוכנית "מילון שמן הזית הגדול" עם הילה אלפרט
![](https://cdn.goodlifetv.co.il/wp-content/uploads/2023/10/17161030/%D7%98%D7%A8%D7%90%D7%A4%D7%9C%D7%A1.jpg)
זמן הכנה
10 דק
דרגת קושי
קל
זמן הכנה כולל
7 שעות
כשרות
חלבי
מרכיבים
ליצירת רשימת קניות – סמנו את המרכיבים שחסרים לכם
300 גר' שוקולד מריר 70% באיכות טובה
130 מ"ל שמן זית
חצי לימון פרסי טחון דק דק
חצי כפית מחוקה סומאק
חצי כפית מחוקה מלח
רכז רימונים לעיטור
אבקת קקאו באיכות טובה לעיטור
אופן הכנה
1 שוברים את השוקולד לקוביות ושמים בקערת זכוכית מעל סיר אדים בשיטת בן מארי או בפולסים של 30 שניות במיקרו
2 מסירים מהאש ושופכים את שמן הזית לשוקולד החם ומערבבים עד להטמעה
3 מוסיפה את התבלינים, לימון פרסי, סומאק, מלח ומערבבים
4 מרפדים תבנית אינגליש קייק ברצועת נייר אפייה. חשוב להשאיר שוליים בולטים שיהיה אפשרי לשלוף מהתבנית בקלות
5 שופכים את הנוזל, מחליקים את פני השטח ומכסים בניילון נצמד מבלי שיגע בשוקולד
6 מעבירים למקרר למשך 7 שעות
7 חותכים לקוביות, רצועות, משולשים – איך שבא לכם טוב בעין מניחים את הקקאו במסננת דקה ובעזרת טפיחות עדינות מפדרים עם קקאו ולבסוף מזלפים רכז רימונים ומגישים מיד