עוגת פירורים ללא אפייה הכי קלה בעולם
מתכון לעוגת פירורים שהכי קל להכין, ללא אפייה, כל מה שצריך זה סבלנות לא לטרוף אותה כשהיא מוכנה כי היא צריכה להישאר לילה במקרר להתייצבות. מתכון של הבלוגרית והמתכונאית בר פיירמן
זמן הכנה
10 דקות
דרגת קושי
קל
זמן הכנה כולל
לילה להתייצבות במקרר
כשרות
חלבי
מרכיבים
כמות מספיקה ל
מנות
ליצירת רשימת קניות – סמנו את המרכיבים שחסרים לכם
לבסיס:
חבילה וחצי של ביסקוויטים פתיבר/עוגיות לבחירתכם
80 גרם חמאה
למלית הגבינה:
550 גרם שמנת מתוקה 38%
60 גרם פודינג וניל
180 גרם גבינה לבנה (לא משנה כמה אחוזי שומן)
300 גרם שמנת חמוצה
300 גרם גבינת שמנת 25% ומעלה
150 גרם סוכר
מחית וניל איכותית- אפשר גם תמצית
אופן הכנה
1 במעבד מזון טוחנים את העוגיות לפירורים. מוסיפים את החמאה ומעבדים עד לאיחוד החמאה.
2 משמנים רינג בקוטר וגובה ומשמנים אותו היטב.
3 ממקמים את הרינג בתוך תבנית עם נייר אפייה (רצוי בתבנית קטנה שתכנס לכם למקפיא) ומשטחים שכבה אחידה של תערובת העוגיות אל התחתית. מעבירים בינתים למקפיא ועוברים להכנת המלית.
4 בקערת מיקסר עם וו הקצפה מקציפים את השמנת המתוקה עם הפודינג והסוכר עד לקצפת יציבה. מכניסים פנימה את שאר המרכיבים של העוגה ומקציפים עד לאיחוד. מעבירים אל התבנית ומשטחים. מפזרים שכבה נוספת של פירורים מעל העוגה ומעבירים למקרר ל5 שעות לפחות או למקפיא.
5 אפשר להוסיף גם ג'לטין אבל לא חובה! 8 גרם ג'לטין שמערבבים עם 32 גרם מים ומחכים כמה דקות עד שמתקשה. ממיסים במיקרו ומצננים מעט. ומוסיפים לבלילה בשלב האחרון
6 בשביל לחלץ את העוגה מהתבנית במידה והקפאתם רצוי בעזרת מגבת לחמם מעט את שוליי הרינג עד שהוא יחליק החוצה מלמעלה. אפשר להעזר בברנר אם יש לכם.
משקל
מאד רציתי להכין את העוגה שלך. הבעיה שאין לי מושג מה זה חבילה וחצי ביסקויטים או עוגיות.
הכי פשוט לכתוב במתכון גם משקל למי שאין לו ניסיון
מאד רציתי להכין את העוגה שלך. הבעיה שאין לי מושג מה זה חבילה וחצי ביסקויטים או עוגיות. הכי פשוט לכתוב במתכון גם משקל למי שאין לו ניסיון
יוכי says:
אלופה טעימה .
אהבתי מאוד
אהבתי מאוד
לונה את מקסימה יברכו ידייך מהממת says: