אורז הכי טעים בעולם עם קוביות פילה דג והמון הפתעות של הילה אלפרט
מתכון מושלם לאורז עם מלא הפתעות טעימות – קוביות פילה דג , פלפל חריף, אפונה, תבלינים ועוד מתוך התוכנית "מילון שמן הזית הגדול" עם הילה אלפרט
יוגב מאיר
זמן הכנה
רבע שעה
דרגת קושי
קל
זמן הכנה כולל
שעה
כשרות
פרווה
מרכיבים
כמות מספיקה ל
מנות
ליצירת רשימת קניות – סמנו את המרכיבים שחסרים לכם
400 גר' פילה דג ים טרי מאוד חף מאידרה ועור (אינטיאס טרחון, פרידה, משהו מהחבר'ה המוצקים האלה)
2 כפות שמן זית
1 כף שמן שומשום
1 כף חומץ אורז
חצי כפית מלח מחוקה
3 שיני שום קצוצות דק
1 כוס אורז יסמין
2 כוסות מים רותחים
שליש כוס רוטב סויה יפנית
רבע כוס שמן זית
2-3 פלפלים חריפים טריים קצוצים דק
4 צנוניות קצוצות דק
חצי כוס גרגירי אפונה עדינה קפואה
2 חופנים בצל ירוק קצוץ דק
עשבי תבלין-כוס כוסברה קצוצה דק וכוס עלי נענע קצוצים דק
2 לימון גראס, החלק התחתון הבהיר, קצוצים דק
אופן הכנה
1 במנה הזו הכל מגיע אל פרקו בחום האורז לכן יש להתכונן מראש. לא להכנס להכנות אחרי שהאורז מוכן
2 חותכים את בשר הדג לקוביות בגודל של כ-1 ס"מ. מניחים בקערה ביחד עם רבע כוס שמן הזית, כפית שמן השומשום, כף חומץ האורז, המלח והשום. מכסים במקרר למשך כשעה
3 בסיר שמים את האורז, מוסיפים 1 וחצי כוסות מים רותחים. מנמיכים את האש אחרי רתיחת המים ומבשלים בסיר סגור למשך 10 דקות. מכבים את האש ולא פותחים למשך 10 דקות נוספות
4 כשהאורז מוכן, בקערת עבודה, מערבבים אותו עם כל שאר המרכיבים. מתחילים עם שמן הזית והסויה
5 כשהאורז עוד חם מוסיפים את הדג עם חומרי המשרה שלו ואז מוסיפים את הצנונית, אפונה, פלפל חריף ולמון גראס לבסוף את עשבי התבלין
6 מערבבים היטב אבל בעדינות, טועמים. מתקנים תיבול ומגישים מיד