מתכון לעוגת חילבה טעימה ומתוקה של פותנה ג'אבר

מתכון טעים, קל ומהיר להכנה של עוגת חילבה עם שמן זית של אשת הקולינריה פותנה ג'אבר. המתכון מגיע אלינו מהמטבח הערבי והוא עשיר בריחות וטעמים.

ליצירת רשימת קניות – סמנו את המרכיבים שחסרים לכם

לבצק:
גרגירי חילבה שהושרו יממה מראש (חצי כוס)
חצי כוס שמן זית
2 כוסות סולת
שליש כוס שומשום קלוי
שליש כוס קצח קלוי
כפית מלח
כפית שמרים יבשים
חצאי שקדים לקישוט
לסירופ סוכר:
0 2 כוסות סוכר
כוס וחצי מים
מעט מיץ לימון
אופן הכנה
לבצק:
1 שוטפים את גרגרי החילבה ומשרים במי ברז למשך יממה
2 שופכים את הגרגירים לסיר ומרתיחים למשך 25-30 דקות.
3 לשמור בצד מעט מהמים שהורתחו עבור לישת הבצק עם החילבה.
4 שמים בקערה את הסולת ומוסיפים חצי כוס שמן זית ולשים טוב טוב.
5 מוסיפים חצי כוס גרגירי החילבה לקערה
6 מוסיפים את המים שהורתחו עם החילבה לתוך הקערה ולשים הכול ביחד.
7 מוסיפים את המלח, קצח והשומשום ומערבבים הכל ביחד ולשים אותם לבצק.
8 מורחים שמן זית לתבנית עוגה ומתחילים להניח את הבצק ומרדדים ביד לגובה אחיד.
9 מכסים בניילון נצמד שיעזור לעוגה לתסוס למשך שעתיים.
10 לאחר שהבצק חילבה תסס חותכים את העוגה לחתיכות
11 מקשטים מעל עם חצאי שקדים.
12 מכניסים את העוגה לתנור למשך 10 דקות עד שתזהיב.
13 מורחים למעלה את הסירופ סוכר שנותן לעוגה צבע זהוב יפה
14 מחזירים את העוגה שוב לתנור עד שתזהיב סופית.
15 מוציאים מהתנור ומשרים את העוגה בסירופ עם מצקת.
16 בתאבון!
לסירופ סוכר:
1 מרתיחים סיר ומוסיפים את הסוכר והמים.
2 מוסיפים מעט מיץ לימון

    הרשמה לניוזלטר

    !זמן מעולה להרשם לניוזלטר שלנו
    .הישארו מעודכנים בתכנים של כל הערוצים

    עקבו אחרינו

    0 תגובות