תפוצ'יפס מתובל פריך וחם שלא תפסיקו לנשנש של הילה אלפרט
פרוסות תפוחי אדמה מטוגנים בשמן זית. מתוך התוכנית "מילון שמן הזית הגדול" עם הילה אלפרט
![](https://cdn.goodlifetv.co.il/wp-content/uploads/2023/10/18114903/%D7%AA%D7%A4%D7%95%D7%A6%D7%99%D7%A4%D7%A1.jpg)
זמן הכנה
10 דק
דרגת קושי
קל
זמן הכנה כולל
30 דקות
כשרות
פרווה
מרכיבים
ליצירת רשימת קניות – סמנו את המרכיבים שחסרים לכם
שמן זית לטיגון
4 תפוחי אדמה מסוג דזירה
1 כפית מחוקה מלח דק
חצי כפית מחוקה צ'ילי טחון
קליפת מגורדת מלימון אחד
לסלסה
שמן זית
5 ס"מ שורש חזרת
3 עגבניות חתוכות לרבעים
פלפל חריף- כמות בהתאם לרמת החריפות המועדפת
כפית דבש
חופן נענע
חופן כוסברה/פטרוזיליה
אופן הכנה
1 מקרצפים את תפוחי האדמה על קליפתם ופורסים לפרוסות בעובי של כחצי ס"מ (ניתן להשתמש במעבד מזון שיודע לפרוס) שמים בקערה עם מים וקרח למשך חצי שעה. מוציאים ומייבשים היטב
2 מחממים שמן זית ישראלי איכותי ומטגנים בכל פעם כמות קטנה, שלא יהיה צפוף מוציאים למסננת מרופדת בנייר סופג
3 כשהציפס מוכן ועדיין חם יש לפזר מלח, צ'ילי טחון וקליפת לימון. זורים על הצ'יפס ומערבבים בעדינות
4 להכנת הסלסה להכניס הכל למעבד מזון וטוחנים
5 תהנו!