תפוצ'יפס מתובל פריך וחם שלא תפסיקו לנשנש של הילה אלפרט
פרוסות תפוחי אדמה מטוגנים בשמן זית. מתוך התוכנית "מילון שמן הזית הגדול" עם הילה אלפרט
יוגב מאיר
זמן הכנה
10 דק
דרגת קושי
קל
זמן הכנה כולל
30 דקות
כשרות
פרווה
מרכיבים
ליצירת רשימת קניות – סמנו את המרכיבים שחסרים לכם
שמן זית לטיגון
4 תפוחי אדמה מסוג דזירה
1 כפית מחוקה מלח דק
חצי כפית מחוקה צ'ילי טחון
קליפת מגורדת מלימון אחד
לסלסה
שמן זית
5 ס"מ שורש חזרת
3 עגבניות חתוכות לרבעים
פלפל חריף- כמות בהתאם לרמת החריפות המועדפת
כפית דבש
חופן נענע
חופן כוסברה/פטרוזיליה
אופן הכנה
1 מקרצפים את תפוחי האדמה על קליפתם ופורסים לפרוסות בעובי של כחצי ס"מ (ניתן להשתמש במעבד מזון שיודע לפרוס) שמים בקערה עם מים וקרח למשך חצי שעה. מוציאים ומייבשים היטב
2 מחממים שמן זית ישראלי איכותי ומטגנים בכל פעם כמות קטנה, שלא יהיה צפוף מוציאים למסננת מרופדת בנייר סופג
3 כשהציפס מוכן ועדיין חם יש לפזר מלח, צ'ילי טחון וקליפת לימון. זורים על הצ'יפס ומערבבים בעדינות
4 להכנת הסלסה להכניס הכל למעבד מזון וטוחנים
5 תהנו!