בתי בד ישנים ומודרניים

מה עדיף, בתי בד עתיקים או מודרניים? בשנים האחרונות עדות להתפתחות גדולה ברמת ובמספר בתי בד המודרניים בהשוואה לבתי בד עתיקים.
למרות ההתפתחות הטכנולוגית הגדולה בבתי הבד, עולות מספר שאלות בקרב חקלאים וצרכנים: מה עדיף, שמן זית המופק מבתי בד עתיקים או מופק מבתי בד מודרניים?

הכתבה בשיתוף מועצת הזית

עץ הזית, כפי שהוא מכונה זהב ירוק, גדל כבר מיליוני שנים , מנהגים חברתיים, מפגשים משפחתיים, ארוחות, תבשילים טעימים, תה וקפה על עצי הסקה, ומה יותר טוב מהאווירה הזו, וכולם עובדים על קציר השנה והזהב.
תהליך איסוף הזיתים לאחר נפילתם ארצה לאחר שמקלות פוגעים בענפי עץ הזית.
בסיום תהליך המסיק אוספים את כמות הזיתים, ואז שמים את הזיתים בשקיות ומובלים ישירות לבית הבד איזו התכנסות יפה כאשר כל החקלאים מתאספים מסביב לבית הבד, מחליפים שיחות וסיפורים בזמן ההמתנה לכל אחד אחד מהם להגיש בעיתונות.


הטחנות הללו הן תחנת רשת חברתית בין החקלאים כשהם ממתינים להפקת השמן, וזה בדיוק הפוך. זה המצב היום בטחנות המסורתיות , והאבן הגדולה הייתה מתחילה להסתובב באמצעות חיה כדי למשוך אותה תהליך הטחינה עם סיבוב אבן הריחיים בצורה איטית וקבועה, נשלטת על ידי מהירות החיה. שהוא טחינת כל זרעי הזית כדי להשיג על זהב ירוק.


לחיצת הזיתים על האבן אינה עוצרת בגבולות הטעם הנוכחות של השמן, ללא קשר לטעמו או הקושי שלו, היא חלק מהותי בשימור מורשת תרבותית ומסורת שנתית שאבותינו התרגלו אליה מפחית עייפות, מאמץ וקושי כשהזיכרונות לוקחים אותי לבית הבד כשהיא מסתובבת על הזיתים והופכת אותו לשמן בעל טעם נפלא
בתי בד מסורתיים עומדים בפני הכחדה עקב התפשטותם של בתי בד המסורתיים היעדר מעגלים של תקשורת חברתית שהתקיימה בין חקלאים למשפחות, כפי שהם בימינו התקדמות הטכנולוגיה המודרנית.


לגבי המכבשים המודרניים, ישנן מספר מערכות הפעלה מקר ועד חם, והן פועלות בקיבולת גדולה מדי יום, ויש קו אריזה שהוא הנקודה האחרונה בכבישת הזיתים לאחר שעברו מספר שלבים, החל מ- שלב של שטיפה ומיון הזיתים והיפטרות מזיהומים ועלים תקועים, לאחר מכן עוברים ליחידת הריסוק, ולאחר מכן כבישה למיצוי השמן
יש כאלה שמגנים על בתי בד מודרניים שהם שימושיים יותר מבתי בד מסורתיים, שכן הם יכולים ללחוץ עשרות זיתים מדי יום ולהפוך אותם לשמן, בעוד שזה לא היה המצב בבתי בד מסורתיים. כמו כן, החקלאי אינו צריך להמתין ימים עד שהתור ללחוץ את יבול הזיתים שלו, כפי שהיה בעבר.ישנן השפעות שליליות על הסביבה הנובעות מהשמן המופק מטחינת זיתים. יש אנשים שנהנים ממנו לחימום, בעוד שאחרים משתמשים בו כדשן לעץ הזית, אך בכמויות קטנות.

מה עדיף, בתי בד עתיקים או מודרניים בשנים האחרונות עדות להתפתחות גדולה ברמת ובמספר בתי בד המודרניים בהשוואה לבתי בד עתיקים.
למרות ההתפתחות הטכנולוגית הגדולה בבתי הבד, עולות מספר שאלות בקרב חקלאים וצרכנים: מה עדיף, שמן זית המופק מבתי בד עתיקים או מופק מבתי בד מודרניים? יש כאלה שאוהבים שמן המופק משמנים עכשוויים או מודרניים, ועבורם הוא הטוב ביותר. יש הסבורים ששמן עכשווי ישן טוב יותר מבחינת איכות.


מכבשים עתיקים הפועלים באבנים לטחינת פירות זיתים ולחילוץ נוזלים ממשחת הפרי והפרדה ממים שחורים.
באשר למכבשים המודרניים, משתמשים בזיתים מהר יותר מבתי בד עתיקים ובכמויות קצת יותר גדולות יש שלב בתהליך מיצוי השמן בו מחממים את הזיתים הטחונים עד להפרדת הזיתים ומיצוי השמן מהר ככל האפשר הוא תהליך.

ישנן דרכים רבות להפיק ולהפיק שמן מזיתים. הטעם הוא זהב ירוק, והתפוקה שלו היא האוצר העיקרי.

    הרשמה לניוזלטר

    !זמן מעולה להרשם לניוזלטר שלנו
    .הישארו מעודכנים בתכנים של כל הערוצים

    עקבו אחרינו

    0 תגובות

    אולי יעניין אותך גם

    אולי יעניין אותך גם: