סלט שומר, תפוז, זיתי טאסוס ושקדים מטוגנים בשמן זית ומלח של הילה אלפרט
סלט ביש בש עם טוויסט שהוא תענוג גדול. מתוך התוכנית "מילון שמן הזית הגדול" עם הילה אלפרט
![](https://cdn.goodlifetv.co.il/wp-content/uploads/2023/10/18160028/%D7%A1%D7%9C%D7%98-%D7%A9%D7%95%D7%9E%D7%A8.jpg)
זמן הכנה
15 דקות
דרגת קושי
קל
זמן הכנה כולל
שעה
כשרות
פרווה
מרכיבים
כמות מספיקה ל
![](https://www.goodlifetv.co.il/wp-content/themes/goodiz/images/plush-single.png)
![](https://www.goodlifetv.co.il/wp-content/themes/goodiz/images/minus-single.png)
מנות
ליצירת רשימת קניות – סמנו את המרכיבים שחסרים לכם
3 ראשי שומר
מיץ מ- 3 תפוזים
שמן זית באיכות טובה
12 זיתי טאסוס כבושים במלח, מגולענים
חופן שקדים קצוצים ידנית
1/4 כפית מלח
אופן הכנה
1 מחממים במחבת 2 כפות שמן זית, על אש קטנה מטגנים את השקדים הקצוצים עם המלח עד שיזהיבו. כשמוכן מעבירים לצלחת שטוחה שיצטנן
2 חותכים את השומר לרבעים ואותם פורסים דק. מעבירים לקערה ויוצקים מעל 6 כפות שמן זית ואת מיץ התפוזים
3 חוצים את זיתי הטאסוס, מוסיפים לתוך הסלט, מערבבים ומניחים להם שינוחו כשעה
4 מעבירים לצלחת ומקפידים שיהכל יהיה בשכבה אחת. מפזרים מעל הסלט את השקדים ומגישים מיד