ראגו פטריות של הילה אלפרט
ראגו פטריות קל להכנה ועשיר בטעמים על מצע של פרוסות לחם מחמצת. מתוך התוכנית "מילון שמן הזית הגדול" עם הילה אלפרט
זמן הכנה
10 דק
דרגת קושי
קל
זמן הכנה כולל
30 דקות
כשרות
פרווה
מרכיבים
ליצירת רשימת קניות – סמנו את המרכיבים שחסרים לכם
1 ק"ג פטריות מסוגים שונים חצויות
2 כפות שמן זית
3 כפות חומץ בלסמי
1/2 כף מלח מחוקה
1 כפית מחוקה פלפל שחור גרוס
להגשה:
4 פרוסות בעובי ס"מ של לחם מחמצת חף מתוספות.
שמן זית באיכות מעולה
1/2 כוס פטרוזיליה קצוצה דק
1 כף עלי טימין חפים מגבעול
2 שיני שום קצוצות דק
1 כף מיץ לימון
מלח גס
אופן הכנה
1 לתוך סיר קטן יוצקים במחבת את שמן הזית ומניחים בתוכה את הפטריות, המלח והחומץ.
2 הטיגון מתחיל ככה, ממחבת מניחים להן שיתבשלו על אש נמוכה משך כ-20 ד'.
3 מכבים את האש ומשאירים את נייר הכסף בלי לפתוח למשך עשר דקות.
4 במקביל מברישים את פרוסות המלח וקולים בתנור או טוסטר אובן עד שיזהיבו.
5 מסירים את נייר הכסף ומוסיפים פלפל שחור גרוס.
6 מערבבים בעדינות.מניחים על כל פרוסה את הפטריות יוצקים מעליהן את הנוזלים.
7 מערבבים את הפטרוזיליה הטימין הלימון והשום עם 6 כפות שמן הזית ומניחים מעל הפטריות.
8 זורים מעט גרגירי מלח ומגישים מיד. בתאבון!