לביבות ים תיכוניות טעימות וקלות להכנה של הילה אלפרט
לביבות ים תיכוניות עשירות בטעמים שלא תפסיקו לנשנש מוגשות לצד יוגורט יווני. מתוך התוכנית "מילון שמן הזית הגדול" עם הילה אלפרט
זמן הכנה
10 דק
דרגת קושי
קל
זמן הכנה כולל
30 דקות
כשרות
חלבי
מרכיבים
ליצירת רשימת קניות – סמנו את המרכיבים שחסרים לכם
4 עגבניות בינוניות מלאות טעם
2 שיני שום חתוכות דק
10 עלי בזיליקום קצוצים דק
שמן זית
מלח גס
6 תפוחי אדמה בינוניים, קלופים
2 ביצים
1 כפית מחוקה מלח דק
½ כפית מחוקה פלפל שחור
100 גר' גבינת צאן מסוג בושה חתוכה לקוביות קטנטנות
להגשה:
יוגורט יווני סמיך
מלח אטלנטי גס
אופן הכנה
1 בפומפייה גסה מרסקים את תפוחי האדמה שוברים פנימה את הביצים ממליחים ומפלפלים.
2 מוסיפים את הגבינה.
3 בעזרת כפות הידיים צרים לביבות ומהדקים בכל הכח.
4 מטגנים בשמן זית בגובה של כ-2.5 ס"מ.
5 מוציאים לנייר סופג.
6 חותכים את העגבניות לקוביות קטנות ומתבלים עם שמן זית בזיליקום שום ומלח גס.
7 מסדרים כמצע מעליו מנחים את הלביבות.
8 מעל כל לביבה מניחים כפית יוגורט ומעט גרגירי מלח. בתאבון!
כמה תפו"א וכמה פעמים?
חי says:
המתכון תוקן.
המתכון תוקן.
rotem says: