הפתעה: שקשוקה ללא ביצים – הגרסה הטבעונית

רותם ליברזון עם טיפים להכנת שקשוקה בלי ביצים ורעיונות לשדרוג המנה האהובה.

שקשוקה, אחת המנות הכי ישראליות שיש: רוטב עגבניות, לפעמים חריף, בצבעים אדומים עמוקים ובתוכו ביצים חצי מבושלות, כאשר החלמון שלהן ניגר לתוך הרוטב הסמיך. כשאומרים “שקשוקה”  מיד בא לי לנגב עם חלה או לחם טעים מהתבשיל הנפלא הזה.
הרבה אנשים ולא רק טבעוניים נמנעים מביצים, לפעמים זאת בעיה רפואית ואפילו בעיה מוסרית, וכמובן שיש מתכונים נהדרים לשקשוקה גם בלי ביצים.

קודם כל, הרוטב של העגבניות צריך להיות מעגבניות טריות מתוקות ואדומות, כגון שרי ותמר, שפשוט מעולה לתבשיל הזה, כמובן מטגנים אותן עם בצל בשמן זית עד שהן רכות וצלויות. מוסיפים פפריקה חריפה, מעושנת או מתוקה וצ’ילי, לפי רמת החריפות שאתם אוהבים. מוסיפים מעט מים ומבשלים לרוטב סמיך וטעים.

בשלב הבא אפשר להוסיף כיד הדמיון הטובה לכם: קרם קלחי תירס מתקתק וצהוב, שזה למעשה התוכן של הקלחים ללא הקליפה או קוביות טופו משי רכות ונימוחות שמונחות בתוך התערובת בעדינות.

אפשר בהחלט להכניס חצילים קלויים כהשלמה מעולה לשקשוקה שכזאת, והכי טעים זה פשוט להתפרע עם הירקות ולהוסיף לתוך התבשיל קוביות של קישואים, דלעת או מנגולד ותרד קצוצים, שהופכים אותה לירקרקה וטעימה כל כך.

בעצם מגלים מהר מאד כמה שהביצים לא נחוצות לנו ואפשר לשחק עם תחליפים שונים וטעימים לא פחות. אני אפילו מכינה קציצות חומוס מקמח חומוס ומכניסה אותן ברגע האחרון לרוטב בדיוק כמו את הביצים.
בטוחה שאחרי שתנסו, תגלו שהביצים ממש לא הכרחיות .

מומלץ לקרוא גם:

הסבר איך להכין מלבי דיאטטי דל קלוריות של רותם ליברזון

עקבו אחרי ערוץ האוכל

0 תגובות