איך מכינים קציצות דגים בקלות?

קציצות דגים: איזה דג כדאי לבחור ואיך להכין כדי שכולם הסועדים ילקקו את האצבעות.

קציצות דגים זה קצת יותר “טריקי” משאר הקציצות, בעיקר בגלל שחומר הגלם עדין יותר.

קודם כל, חשובה בחירת הדג; הדג צריך להיות דג עם גוף. אני ממליץ על בורי, חבל לזרוק כסף על לוקוס (הוא יהיה מצוין, אבל לא טוב יותר מהבורי)

איך יודעים שהדג טרי?

קודם כל, לא קונים פילה מוכן, אלא אם כן אנחנו מכירים את הדייג וסומכים עליו.

העיניים של הדג צריכות להיות שקופות, כחולות, כמו הים, וחשוב מאוד להסתכל לתוך העין של הדג ולראות שאין נקודה לבנה בעומק העין. אם יש נקודה זה אומר שהדג היה קפוא והופשר.

הריח צריך להיות נעים. המגע צריך להיות כזה שמתנגד למגע היד. חשוב מאוד לראות שהזימים אדומים ולא חומים והדם אדום ולא חום.

אחרי שבחרנו את הדג, הגיע הזמן לעשות את הקציצות.

איך מכינים את קציצות הדגים?

טוחנים את הדג ללא עצמות וללא עור במטחנת בשר. על כל 1 ק”ג דג מוסיפים חלבון ביצה אחד,  4 – 3 כפות שמן זית, 2 פרוסות של “הלבן” של הלחם מושרות במים וסחוטות ובצל קצוץ גס.

כמובן שלכל זה נוסיף מלח, פלפל, כמון ופטרוזיליה. אפשר לייצר מזה כדורים, או לגלגל אותם על מקל קינמון שגם ייתן טעם, הגשה יפה ויהיה גם נוח לאכול בעזרתו בהחזקת המקל.

בפסח ניתן להחליף את הלחם ל –  4 כפות קמח מצה,  יש שיגידו שזה אפילו יותר טעים.

אם למשל עושים טאג’ין דגים אז אני ממליץ לזרוק בפנים כמה כדורים כאלה ולשדרג את הטאג’ין.

מומלץ לקרוא גם:

קציצות דגים עם מנגולד של מאיה קליין

קציצות דגים של אביב משה

קציצות דגים על קוסקוס של ג'קי אזולאי

עקבו אחרי ערוץ האוכל

0 תגובות

אולי יעניין אותך גם: