קציצות דגים עם מנגולד של מאיה קליין
מנה מושלמת לארוחת הסדר
מרכיבים
ליצירת רשימת קניות – סמנו את המרכיבים שחסרים לכם
המרכיבים ל – 6 סועדים:
להשריית הדג:
1.5 ק”ג דג לבן/לברק/מושט/נסיכה נקי מעצמות
2 לימונים
קערה עם מים
לקציצות:
6 יחידות שום קלוף
1 בצל לבן קלוך
2 תפוחי אדמה קלוף
1 צרור כוסברה
2 ביצים
6 כפות קמח מצה
מלח
פלפל לבן
לרוטב:
500 גר’ פול ירוק טרי/קפוא
1 חבילת מנגולד חתוך דק
2 בצלים לבן פרוס
7 שיני שום קלוף
3 כפות לימון כבוש
שמן זית
אופן הכנה
1 משרים את הדג למשך 20 דקות בקערה עם לימון
2 שוטפים היטב וטוחנים עם כל מצרכי הקציצות
3 מערבבים היטב וטועמים
4 מניחים את המסה במקרר למשך שעה
5 בינתיים מכינים את הרוטב. בסיר רחב בוזקים שמן זית ומטגנים את הבצל.מוסיפים את הפול ומערבבים היטב
6 מוסיפים את הלימון והמלח
7 מבשלים למשך חצי שעה ומוסיפים את המנגולד.מבשלים על אש קטנה 10 דקות.מוסיפים 2 כוסות מים ומביאים לרתיחה
8 יוצרים כדורים ממסת הקציצות ומניחים בסיר.מבשילם למשך 20 דקות
9 בתום הבישול סוחטים חצי לימון מעל כל התבשיל