רוטב פסטו קל להכנה
מתכון מדהים לרוטב פסטו ביתי שאפשר להשתמש בו בכריכים, פיצות, פסטה ועוד
מרכיבים
ליצירת רשימת קניות – סמנו את המרכיבים שחסרים לכם
1/3 כוס אגוזי מלך
2 שיני שום גדולות, קצוצות גס
2 כוסות עלי בזיליקום טריים
1/2 כפית מלח
1/4 כפית פלפל שחור גרוס
2/3 כוס שמן זית
1/2 כוס פרמזן
אופן הכנה
1 מניחים את האגוזים והשום בקערה של מעבד מזון מצויד בלהב פלדה כ-10 שניות
2 מוסיפים את עלי הבזיליקום, המלח והפלפל ומעבדים עד שהתערובת דומה למשחה, כדקה
3 כשהמעבד פועל, יוצקים באיטיות את שמן הזית דרך צינור ההזנה ומעבדים עד שהפסטו מתערבב היטב. מוסיפים את הפרמזן ומעבדים עוד דקה
4 השתמשו בפסטו מיד או אחסנו בצנצנת אטומה היטב או בכלי פלסטיק אטום, מכוסה בשכבה דקה של שמן זית. הוא יישמר במקרר שבוע
5 טיפ מאיתנו: שמרו אותו במקפיא במגש קוביות קרח, הוא ישמר כ6 חודשים ותוכלו כל פעם להשתמש בכמות הרצויה