כרובית בתנור עם טחינה של רונית טברון
מתכון קל להכנה של כרובית בתנור מתובלת ברוטב עשיר בטעמים. כרובית קריספית, טעימה בשילוב המושלם עם טחינה מעל.
![](https://cdn.goodlifetv.co.il/wp-content/uploads/2024/05/13091313/6P7A1233.jpg)
זמן הכנה
10 דקות
דרגת קושי
קל
זמן הכנה כולל
כשעה
כשרות
פרווה
מרכיבים
ליצירת רשימת קניות – סמנו את המרכיבים שחסרים לכם
ראש כרובית
500 גרם עגבניות שרי צבעוניות
שני ראשי שום חצויים
לרוטב:
רבע כוס שמן זית
חצי כוס פטרוזיליה קצוצה
4 שיני שום קצוצות
גרד קליפת לימון אחד
3-4 כפות אבקת שקדים + כף נוספת לצפוי
מלח ופלפל שחור גרוס לפי הטעם
כפית סומק
רבע כוס מיץ לימון
לטחינה:
כוס טחינה גולמית
2 שיני שום קצוצות דק
מיץ מחצי לימון
2/3 כוס מים
רבע כוס פטרוזיליה קצוצה דק
מלח לפי הטעם
אופן הכנה
כרובית:
1 שוטפים את הכרובית היטב.
2 ממלאים סיר גדול במים עד למחצית הנפח עם כף מלח גס. מרתיחים.
3 מבשלים את הכרובית במשך 5-7 דקות על צד אחד, הופכים וממשיכים לבשל כ 5-7 דקות נוספות.
4 מחממים תנור ל 220 מעלות – תכנית צלייה.
5 מערבבים את כל חומרי הרוטב לתערובת אחידה, מכניסים את הכרובית לתבנית, מורחים את הכרובית בחומרי הרוטב מכל הצדדים. מפזרים מעל כף אבקת שקדים נוספת.
6 מסדרים מסביב לכרובית עגבניות שרי וראשי שום חצויים.
7 אופים כ -15 10 דקות בחום של 220 מעלות עד שהכרובית שחומה – זהובה. מנמיכים טמפרטורה ל 200 מעלות. ממשיכים לאפות כ 30 דקות נוספות. והכרובית משחימה מכל הצדדים
טחינה:
1 מערבבים את כל החומרים לתעורבת אחידה – ניתן להוסיף מים / טחינה עד לקבלת מידת הסמיכות שאוהבים.
הרכבה:
1 להוציא את הכרובית מהתנור, לפרוס, להגיש עם עגבניות צלויות, שום ורוטב טחינה.