סובלים משומן בטני, כולסטרול ורמות סוכר גבוהות בדם? איכלו קינמון!
קינמון הוא צמח ירוק עד שגדל בסרי-לנקה, אינדונזיה, ברזיל ומצרים.
אנחנו מכירים אותו בתור התבלין המתוק-חריף-מעקצץ שיש רק לקינמון, אך האם ידעתם שהוא לא רק משדרג את טעמם של סלטים, מאפים, תבשילים, קינוחים ומשקאות, אלא שיש לו גם שימושים בריאותיים רבים: הוא נלחם בשומן הבטני ובדלקות בגוף, מוריד כולסטרול, מאזן רמות סוכר גבוהות בדם, משפר את מצבן של שחלות פוליציסטיות ומיגרנות, נלחם באלצהיימר ועוד.
מה יש בו, בקינמון?
בדומה לתבלינים רבים אחרים, גם הקינמון עשיר במינרלים, ויטמינים וסיבים תזונתיים החיוניים לבריאות הגוף. ניתן למצוא בו ברזל, מגנזיום, סידן, אשלגן, זרחן וויטמינים מקבוצות B, C ו- K. אבקת הקינמון מכילה ריכוז גבוה במיוחד של טרפנואידים, סינמלדהיד וקומארין – נוגדי חימצון המנטרלים רדיקלים חופשיים.
ברפואה העממית עושים בקינמון שימוש כבר אלפי שנים, אך גם כיום נחשב הקינמון למסייע מאוד לבריאות.
הקינמון ברפואה הסינית
הקינמון ידוע כאחד מצמחי המרפא המחממים ביותר שקיימים, ולכן הוא תרופה טבעית אידיאלית למחלות שמקורן בקור. הוא נחשב כמחזק את צ’י הלב והכליות, וברפואה הסינית משמש לטיפול בצינון, דלקות פרקים ובעיות בכליות.
מוריד את הכרס
מחקרים מראים כי קינמון מסייע לאיזון רמות הסוכר בדם. הקינמון מזרז את קצב חילוף החומרים ועיבוד הגלוקוז בגוף. באופן זה, הוא מאזן את רמות הסוכר בדם ומעכב עמידות לאינסולין, וכך מקטין את קצב ייצור השומן הבטני.
נלחם בסוכרת
יכולתו של הקינמון לאזן את רמות הסוכר בדם, טובה גם למצבי סוכרת וטרום-סוכרת. הקינמון עשיר בפוליפנולים שמפעילים בתוך התאים מנגנון המעודד את קולטני האינסולין. כלומר, הקינמון מגביר את הרגישות לאינסולין.
מוריד כולסטרול רע
חלק מהמחקרים שנערכו בתחום, מצאו כי קינמון עשוי להפחית את רמת הכולסטרול הרע (LDL) בדם, וכך להוריד את הסיכון למחלות לב וכלי דם.
אנטי דלקתי
הקינמון נחשב כתבלין בעל מאפיינים אנטי-דלקתיים, העוזרים לחיזוק מערכת החיסון ולהגנה מפני צינון ופטריית הקנדידה.
מטפל בשחלות פוליציסטיות
הקינמון מאזן את ייצור הורמון הטסטוסטרון בגוף האישה, ובאופן זה מסייע לאיזון הורמונאלי ולמניעת התפתחות שחלות פוליציסטיות (או לכל הפחות, הקלה בסימפטומים המתלווים להן).
שיפור הזיכרון ומניעת אלצהיימר
הקינמון מחזק את הזיכרון ומחזק את תפקודו הקוגניטיבי של המוח. בנוסף, במחקר שנערך באוניברסיטת תל אביב, נמצא כי צריכה קבועה של קינמון מעכבת ואולי גם מסייעת לטיפול בתהליכים שקשורים למחלת האלצהיימר.
מרגיע את הבטן
ברפואה העממית נחשב הקינמון כתבלין שסופח גזים ומסייע לבעיות של מערכת העיכול, כמו גזים, עצירות ובחילות.
מהו מינון הקינמון המומלץ בתזונה היומית?
חשוב שלא להגזים בצריכת הקינמון, אלא לצרוך אותו במידה. ככפית ביום, תלוי במשקל הגוף ובמגדר.
ניתן להוסיף קינמון לתבשילים, קציצות, חמין, שתייה חמה, סלטי פירות, מאפים מתוקים, דייסות ועוד.
ניתן לצרוך את הקינמון כאבקה או לאחר השרייה של הקליפה במים חמים. בנוסף, ניתן ליטול קינמון בכמוסות.
מומלץ לקרוא גם: