כל מה שחשוב לדעת על נפילת רמת הסוכר בדם

סוכר נמוך בדם, הידוע מבחינה רפואית בשם היפוגליקמיה, מתרחש כאשר רמת הגלוקוז (סוכר) בדם יורדת מתחת לנורמה. גלוקוז מהווה כמקור האנרגיה העיקרי של תאי הגוף, כולל המוח. שמירה על רמת הסוכר בדם בטווח בריא הינה חשובה וחיונית עבור הרווחה הכללית. הנה כל מה שחשוב לדעת לדעת על רמת סוכר נמוכה בדם ועל מה שעלול להיגרם כתוצאה ממנה

הכתבה בשיתוף אלטמן

לחץ דם
קרדיט: pexels

מהם הגורמים לרמת סוכר נמוכה בדם?

ישנם מספר גורמים מרכזיים לרמת סוכר נמוכה בדם ובין היתר:

  • נטילה של תרופות מסוימות –  תרופות מסוימות, כגון אינסולין וכמה תרופות לסוכרת דרך הפה, יכולות להוריד את רמות הסוכר בדם. זה חיוני לקחת תרופות כפי שנקבע ע"י הרופא ולנטר את רמת הסוכר בדם באופן קבוע.
  • ארוחות מאוחרות או דילוג על ארוחות – דילוג על ארוחות, אכילה של כמויות קטנות מדי או דחיית ארוחות עלולים להוביל לירידה ברמת הסוכר בדם. ארוחות וחטיפים קבועים ומאוזנים עוזרים לשמור על אספקה ​​קבועה של גלוקוז.
  • פעילות גופנית מוגזמת – עיסוק בפעילות גופנית אינטנסיבית מבלי לצרוך מספיק פחמימות כדי להתאים את ההוצאה האנרגטית המוגברת יכול להוביל לרמת סוכר נמוכה בדם.
  • צריכה מרובה של אלכוהול – אלכוהול יכול להפריע ליכולת של הכבד לשחרר גלוקוז מאוחסן לזרם הדם, מה שמוביל לירידה ברמות הסוכר בדם. זה רלוונטי במיוחד עבור אנשים אשר חולים בסוכרת.
  • מצבים רפואיים שונים –  מצבים רפואיים מסוימים, כגון אינסולינומה (גידול נדיר המייצר עודף אינסולין), הפרעות בבלוטת יותרת הכליה או מחלת כבד, עלולים לגרום לרמת סוכר נמוכה בדם.

מהם התסמינים של סוכר נמוך בדם?

התסמינים אשר מעידים על סוכר נמוך בדם עלולים להשתנות מאדם לאדם אך הם עשויים לכלול: רעידות, זיעה, עצבנות, התקף חרדה (כדאי להיות מודעים לנושא של התקף חרדה תסמינים בכדי לדעת שאכן מדובר במצב זה),  תחושת בלבול, כאבי ראש, רעב, בחילות, ראיה מטושטשת, קשיים בריכוז, חולשה, עייפות, דיבור עילג.

כיצד לטפל ברמת סוכר נמוכה בדם?

טיפול מהיר חיוני להעלאת רמות הסוכר בדם. אם מישהו חווה תסמינים של סוכר נמוך בדם, ניתן וכדאי לנקוט בצעדים הבאים: יש לאכול או לשתות משהו עם מקור פחמימות מהיר, כגון טבליות גלוקוז, מיץ פירות, סודה רגילה או ממתקים. לאחר הטיפול הראשוני, חשוב להקפיד על חטיף או ארוחה מאוזנת הכוללת שילוב של פחמימות, חלבון ושומנים בריאים לייצוב רמות הסוכר בדם.
אם אותו אדם סובל מסוכרת וכחלק מכך, משתמש במוניטור גלוקוז, חשוב לבצע בדיקה של רמות הסוכר בדם כדי לוודא שהם חוזרים לטווח בטוח. ייתכן שיהיה צורך בהתאמות בתרופות או בתוכניות הארוחות. אם התסמינים הינם חמורים או אם הם אינם מגיבים לטיפול ראשוני, פנה מיד לטיפול רפואי. היפוגליקמיה חמורה עשויה לדרוש מתן גלוקוז תוך ורידי במסגרת שירותי בריאות.

איך ניתן למנוע מצב של סוכר נמוך בדם?

כדי למנוע מצבים של סוכר נמוך בדם, מומלץ לבצע את הפעולות הבאות: יש לאכול ארוחות וחטיפים קבועים ומאוזנים הכוללים שילוב של פחמימות, חלבון ושומנים בריאים. אנשים עם סוכרת צריכים לעקוב אחר רמות הסוכר בדם באופן קבוע ולהתאים את מינוני התרופות או האינסולין לפי הצורך. במידה ונוטלים תרופות המורידות את רמת הסוכר בדם, תאם את התזמון שלהן עם הארוחות כדי למנוע תנודות. אנשים בסיכון לרמת סוכר נמוכה בדם צריכים לשאת מקורות פחמימות מהירים, כגון טבליות גלוקוז או ג'ל, לטיפול מהיר. מומלץ גם להגביל את צריכת האלכוהול – ואם צורכים אלכוהול יש לדאוג לצרוך מזון לפני השתיה.

    הרשמה לניוזלטר

    !זמן מעולה להרשם לניוזלטר שלנו
    .הישארו מעודכנים בתכנים של כל הערוצים

    עקבו אחרינו

    0 תגובות