טארט שקדים טבעוני במילוי מוס פירות קיציים

נדיה אליס השפית האיטלקית מלמדת אותנו איך מבשלים את כל המאכלים האיקונים מהמטבח האיטלקי – בגרסה הטבעונית. הפעם מתכונים קלילים לקיץ החם – טארט שקדים במילוי מוס פירות קיציים

כמות מספיקה ל
מנות

ליצירת רשימת קניות – סמנו את המרכיבים שחסרים לכם

לשייק פירות:
כוס קרם קוקוס אורגני 22%
כף גולדן ברי
כפית אבקת מאקה טריקולור
כפית אבקת קקאו
חופן אגוזי פקאן לא קלויים
½ כפית תמצית וניל
חתיכת ג'ינג'ר קטנה
1 אפרסק/נקטרינה
2 משמשים
פירות יער
למוס:
2 כפות סוכר
1 כפית אגר-אגר
50 גר. מי חומוס מקופסת שימורים
¼ כפית קרם טרטר טבעוני
לבצק:
200 גרם קמח מנופה
175 גרם שקדים טחונים
175 גרם אבקת סוכר
200 גרם חמאה טבעונית
1 כף רסק תפוחי עץ מקופסת שימורים
שעועית יבשה או כל קטניה אחרת (לאפיה עיוורת)
משמשים/מלון/פירות יער/עלי נענע לקישוט
אופן הכנה
1 מוסיפים את כל מצרכי הבצק לקערת מעבד מזון (מלבד רסק התפוחים) ומעבדים בפולסים קצרים עד לקבלת מרקם של פירורי לחם. מוסיפים את רסק התפוחים ומעבדים בפולסים קצרים רק עד שהכל מתחבר לבצק אחיד.
2 לוחצים את הבצק באופן שווה לתבנית טארט משומנת ומקומחת (25 ס"מ) עד שהבצק מגיע עד מעל לקצוות התבנית. מניחים במקפיא למשך 20 דקות.
3 מוציאים את הבצק מהמקפיא לקראת האפיה מעל לבצק מניחים נייר אפייה ומעליו שעועית יבשה (כמשקולת לאפיה עיוורת. כל קטניה יבשה אחרת מתאימה גם).
4 מחממים תנור ל-190 מעלות ומכניסים את תבנית הטארט למשך 20 דקות, או עד שקצוות הבצק משחימות. מסירים את השעועית ואת נייר האפייה וממשיכים לאפות למשך 10 דקות נוספות
5 מניחים את הבצק לצינון
6 מכינים את המילוי: מוזגים את השייק שהכנו מקודם (לינק בתחתית העמוד) לסיר קטן יחד עם הסוכר ומרתיחים אותו על חום נמוך. מוסיפים את האגר-אגר וממשיכים להרתיח עוד 2-3 דקות על אש קטנה תוך כדי ערבוב עם מטרפה. מניחים בצד עד שזה מתקרר לגמרי
7 בינתיים מקציפים את מי החומוס יחד עם קרם הטרטר עד שמקבלים מרנג אוורירי ויציב. [לינק למתכון המרנג בתחתית העמוד]
8 מוסיפים לאט לאט את המרנג לקרם שהכנו עם השייק ומקפלים בעדינות עם לקקן עד לקבלת מוס אוורירי. משאירים קצת מרנג בצד לקישוט.
9 מוזגים את המוס לתוך תחתית הטארט ומכניסים למקרר לשעה של התייצבות לפחות. המוס צריך להיות יציב ולא נוזלי בכלל.
10 מקשטים עם מרנג, פירות טריים ועלי נענע לפני ההגשה

מתכנים להכנת השייק והמרנג

    הרשמה לניוזלטר

    !זמן מעולה להרשם לניוזלטר שלנו
    .הישארו מעודכנים בתכנים של כל הערוצים

    עקבו אחרינו

    0 תגובות