TIKIM – צאו למסע טעימות ברחבי הפיליפינים

אנשים שמחים * קולינריה מרהיבה שמהווה נקודת מפגש בין מזרח למערב * נופים משוגעים * איים קסומים * בואו לקבל טעימה מהפיליפינים, והכירו כמה מהמנות הפיליפיניות המפורסמות ביותר שיעשו לכם חשק לעוד

בשיתוף משרד התיירות הפיליפיני

אם אצלנו הישראלים יש את ה"יהיה בסדר" המפורסם, בפיליפינים מככב ה- Bahala na, סוג של "מה שיהיה – יהיה", אבל בוייב נינוח ומאמין שהאנרגיה של היקום יודעת לסדר את עצמה, שדברים יבואו במקום מעצמם. מה, אף פעם לא פגשתם פיליפיני שאנטי-באנטי?

האמת היא שהפיליפינים ידועים כעם שמח, כאנשים שמחים, אדיבים וחייכנים (שזה, תודו, הסוג הטוב ביותר). וזה לא שהם מחייכים סתם ככה – זה ממש חלק מובנה מהתרבות שלהם למצוא סיבות לחייך ולגרום לאנשים אחרים לחייך (והם אפילו ישמחו לסייע לכם אם תפנו אליהם). בשילוב הנופים המטריפים ואלפי האיים המשגעים (למעלה מ-7,000!) – הפיליפינים הם לא פחות ממגנט של תיירים מכל הסוגים (מטיילי טבע, משפחות מטיילות, זוגות בירח דבש ומה לא).

בימים אלה עובדים בפיליפינים על הפתעות חדשות שיהפכו את הנסיעה ליעד לכיפית וטעימה אפילו יותר (באופק: יעדים תיירותיים חדשים). העובדה שהמטבח הפיליפיני מהווה נקודת מפגש מרהיבה בין מזרח למערב, היא אחת הסיבות לכך שהאוכל הפיליפיני הוא בין ההיבטים הטובים ביותר לגילוי בטיול במקום. מגוון המטבחים המקומיים מוסיפים עומק לחוויה של כל מטייל, ומספקים טעימה מילולית לכך ש"יותר כיף בפיליפינים". כעת כשהגבולות נפתחו מחדש – זה בדיוק הזמן הנכון לגלות מחדש את הכיף ואת מגוון הטעמים במקום!

המטבח הפיליפיני: מפגש מרהיב בין מזרח למערב

אז בהחלט: המטבח הפיליפיני מגוון. וכשאנחנו אומרים "מגוון", אנחנו מתכוונים מגוון מאוד. למעשה, המטבח הפיליפיני מורכב ממטבחים של יותר ממאה קבוצות אתנו-לשוניות – וכל אחת מהן מתאפיינת במנות ייחודיות אחרות. לא במקרה חוקרי אוכל רבים בוחרים במטבח הפיליפיני כמטבח שהכי מאפיין את נקודת המפגש שבין מזרח למערב. לצד המגוון האדיר, וההשפעות של תרבויות רבות על האוכל, המנות הפיליפיניות מתאפיינות בפשטות מדויקת, בשילוב מנוגד של טעמים בסיסיים ובמגוון רחב של מטעמים. האכילה, בבסיסה, היא בלתי פורמאלית ו"משפחתית".

הכירו כמה מהמנות הפיליפיניות המפורסמות ביותר

שף ים תיכוני וזוג של שפים פיליפיניים נכנסו לבר… סתם, הם נכנסו למטבח כמובן! כדי לבשל ארוחה משותפת יחד, והתוצאה מסקרנת בדיוק כפי שזה נשמע. השף אבי ביטון אירח את רונאלדו וברנדט לופז, זוג שפים פיליפינים שחיים בארץ ומנהלים יחד מסעדה פיליפינית מצליחה בתל אביב (בה הם מכינים את כל המנות הייחודיות מהמטבח הפיליפיני), כדי לרקוח יחד שלושה מתכונים מפורסמים מהמטבח הפיליפיני. קבלו אותם:

הולי, מולי: מרק לומי (lomi soup)

מרק לומי הוא מרק מרהיב במרקם של משי, המתבסס על אטריות כמרכיב העיקרי במנה (אטריות הלומי המקוריות, אגב, הן שם כולל למגוון של אטריות ביצים עבות ולעיסות במיוחד). באופן מסורתי, מרק לומי מורכב מאטריות, מגוון נתחי בשר, ירקות, קורנפלור, ציר מרק סמיך, ביצים ועלי בוק צ'וי (אשר נפוצים מאוד במטבח האסיאתי, הם דומים מעט לחסה – פריכים, טעימים ויודעים לספוח טעמים, ובריאים במיוחד).

מרק לומי פיליפיני
מרק לומי פיליפיני. למתכון לחצו כאן

מעניין לגלות שלכל מדינה באסיה יש גרסה משלה למרק לומי (בגרסה שלנו השף אבי ביטון בחר להשתמש בעוף ובעשבי תיבול במרק), ותוכלו למצוא אותו כמעט בכל אזור (הוא פופלארי במיוחד ב-Batangas, שם תמצאו גרסה שלו כמעט בכל מסעדה או דוכן רחוב).

אגב, אם תשאלו את שף רונאלדו מה הוא הכי אוהב לאכול במטבח הישראלי, התשובה היא חומוס, כמובן…

טיפ! אם החלטתם להכין את המרק בבית, קבלו טיפ: אל תחלטו את האטריות מראש במים חמים, ובמקום הכניסו אותן ישירות למרק. תוך דקה-שתיים הן יפתחו ויעשו רכות וטעימות (ובנוסף העמילנים שבהן יתרמו להסמכת המרק).

מרק לומי פיליפיני. למתכון לחצו כאן

המנה הלאומית הלא-רשמית: עוף אדובו (chicken adobo)

הוא קריספי, מלוח, חמצמץ, כיפי – ואתם חייבים, פשוט חייבים, לטעום. השפית ברנדט היא אשתו של רונלאדו, ויחד הם מנהלים את המסעדה. מה שאומר שהיא יחד עם בן הזוג שלה כל יום, כל היום. אבל ברנדט מספרת שזה לא קשה, להפך! דווקא כיף.

עוד סיפרה לנו ברנדט, שעוף אדובו (עוף מבושל ועסיסי ברוטב סויה וחומץ) זו המנה הפופולארית ביותר בפיליפינים, ורבים אף מחשבים אותה כמנה הלאומית הלא-רשמית של הפיליפינים. למעשה, מדובר גם באחת המנות הוותיקות ביותר, ובאופן מסורתי – נהגו לבשל עוף אדובו בסיר חרס (אבל זה בסדר, זה כבר לא בגדר מאסט). בקיצור, 3-4 מרכיבים בלבד, ויש לכם מנה חלומית, בזמן שהעוף מתבשל בתהליך של קונפי, כלומר מתבשל בשומן של עצמו.

עוף אדובו פיליפיני
עוף אדובו פיליפיני. למתכון לחצו כאן

*הידעתם? האסיאתיים חותכים את העוף שונה מאתנו. בזמן שאנחנו חותכים את העוף בחיתוך אירופאי קלאסי (לחלקים שונים כמו כרעיים, שוקיים, חזה עוף וכו'), האסיאתיים חותכים כמונו – אבל אז גם חותכים הכל לחצי. השף אבי ביטון מספר שמדובר בטריק גאוני, שכן כך בעצם כל הטעמים של העצם יוצאים לרוטב.

עוף אדובו פיליפיני
עוף אדובו פיליפיני. למתכון לחצו כאן

קינוח בננות משגע: טורון (turon)

בקינוח המטריף הזה אפשר להיווכח בהשפעה הספרדית המובהקת על המטבח הפיליפיני (מגוון, כבר אמרנו?). מדובר למעשה בבננה מטוגנת, כשבדרך כלל מפזרים על הבננה סוכר חום, עוטפים בעטיפת ספרינג רול ומטגנים. בגרסה שלנו פיזרנו על הבננה סוכר וקינמון, ועטפנו אותה בבצק פילו (ואפילו הוספנו גם קצת שוקולד חם בצד לטבילה – כי היי, מה רע).

טורון פיליפיני
טורון פיליפיני – קינוח בננות משגע. למתכון לחצו כאן

במנילה (Manila), הבירה של הפיליפינים, ה-טורון הוא אחד ממאכלי הרחוב הפופולאריים ביותר. מקורו של קינוח הטורון מגיע מקהילות שונות בפיליפינים שהיו ממוקמות ליד עצי בננה ושדות יבול. כלומר, במקור הקינוח קם מתוך צורך: היו המון בננות זמינות – וחיפשו עבורן שימוש מתאים. ובכן, הם בהחלט מצאו שימוש שכזה!

טורון
טורון פיליפיני. למתכון לחצו כאן

עשה לכם חשק? השפית ברנדט ממליצה להגיע לעיר הולדתה, batangas – עיירה שופעת חופים מרהיבים, ומסעדות רבות ומיוחדות. כמה מיוחדות? תוכלו אפילו לצאת לשייט על גבי סירה גדולה שמתפקדת כמסעדה לכל דבר. ומה יותר כיף מלאכול אוכל טוב בזמן שאתה שט על פני המים? האמת, היה לנו חלום בדיוק כזה.

*החל מה-10 בפברואר, הפיליפינים מקבלים בברכה תיירים מחוסנים לחלוטין ממדינות ללא ויזה ללא צורך בהסגר. המדינה זכתה בחותמת Safe Travels מטעם מועצת הנסיעות והתיירות העולמית ,(WTTC) אשר בוחרת יעדים העומדים בתקני בריאות ובטיחות בינלאומיים כדי לנסוע ללא דאגות.

פיליפינים
פיליפינים shutterstock
פיליפינים
פיליפינים shutterstock
מנילה פיליפינים  Fort,Santiago,In,Intramuros,,Manila,City,,Philippines
מנילה פיליפינים

למידע נוסף, בקרו כאן או הורידו את אפליקציית Travel Philippines בחנות Google Play וApple App Store

למתחם אבי ביטון מבשל אוכל פיליפיני הקליקו כאן

    הרשמה לניוזלטר

    !זמן מעולה להרשם לניוזלטר שלנו
    .הישארו מעודכנים בתכנים של כל הערוצים

    עקבו אחרינו

    0 תגובות

    אולי יעניין אותך גם: