עוף אדובו פיליפיני
השף אבי ביטון אירח את רונאלדו וברנדט לופז, זוג שפים פיליפינים שחיים בארץ ומנהלים יחד מסעדה פיליפינית מצליחה בתל אביב (בה הם מכינים את כל המנות הייחודיות מהמטבח הפיליפיני), הפעם הם מבשלים עוף אדובו מהמטבח הפיליפיני.
בשיתוף משרד התיירות הפיליפיני
מרכיבים
ליצירת רשימת קניות – סמנו את המרכיבים שחסרים לכם
4 כרעי עוף חתוכים לרבעים עם העצמות (לבקש מהקצב)
1 בצל קצוץ
4 ס"מ ג'ינג'ר קצוץ
5 שיני שום
¼ כוס חומץ רגיל (5%)
½ כוס סויה
½ 1 כוסות מים
15 גרגרי פלפל שחור רגיל שלמים
5 עלי דפנה
כף סוכר חום
¼ שמן זית
אופן הכנה
1 מחממים שמן על מחבת ומוסיפים שיני שום חתוכות גס עד להזהבה
2 מוסיפים בצל קצוץ עד שהוא הופך לחצי שקוף
3 מוסיפים את העוף ומכסים ל 20 דקות, העוף יתבשל במיצים של עצמו עם הבצל והשום
4 לאחר 20 דקות מוסיפים את הסויה והמים (לא לערבב)
5 מוסיפים ג'ינג'ר, פלפל שחור, עלי דפנה, חומץ, סוכר חום – לא לערבב! לכסות ולתת להכל להתבשל לדקה שתיים
6 מגישים על מצע אורז לבן