מרק לומי פיליפיני
השף אבי ביטון אירח את רונאלדו וברנדט לופז, זוג שפים פיליפינים שחיים בארץ ומנהלים יחד מסעדה פיליפינית מצליחה בתל אביב (בה הם מכינים את כל המנות הייחודיות מהמטבח הפיליפיני), הפעם הם מבשלים מרק לומי מהמטבח הפיליפיני.
בשיתוף משרד התיירות הפיליפיני
מרכיבים
ליצירת רשימת קניות – סמנו את המרכיבים שחסרים לכם
500 גר' פרגיות קצוצות
כף שום קצוץ
1 בצל לבן קצוץ
2 גזרים קצוצים
6-7 כוסות ציר עוף
רבע כפית פלפל שחור גרוס
חבילת נודלס
1 כפית קורנפלור
1 ביצה
5 עלי בוקצ'וי חתוכים גס
להגשה: 4 ביצים קשות מקולפות ופרוסות, לימון, סויה, בצל ירוק קצוץ, צ'ילי גרוס
אופן הכנה
1 שמים בסיר שמן ומוסיפים שום עד הוא מזהיב
2 מוסיפים בצל עד שהוא מגיע לחצי שקיפות
3 מוסיפים לסיר את הגזרים הקצוצים ואת הפרגיות
4 מבשלים עד שהעוף מלבין (לא מתבשל לחלוטין)
5 מוסיפים ציר מרק עוף, מביאים לרתיחה ומוסיפים פלפל שחור
6 מוסיפים חבילת נודלס (או אטריות אורז דקות) שתוך כמה דקות יפתחו ויתבשלו
7 בקערה קטנה לוקחים כפית קורנפלור ומערבבים היטב עם מעט ממי המרק עד לקבלת תערובת חלקה ללא גושים, ומוסיפים אותה למרק
8 מוסיפים ביצה ומערבבים ליצירת חוטים דקים
9 מוסיפים למרק עלי בוקצ'וי, משאירים על האש לעוד דקה שתיים ומוזגים לקערה להגשה
10 להגשה: מוסיפים ביצה קשה, מעט סויה, מיץ מלימון, בצל ירוק קצוץ וקצת צ'ילי יבש גרוס