פרופיטרול סופלה ריקוטה וחמאת בוטנים של מיקי שמו

פרופיטרול סופלה ריקוטה וחמאת בוטנים של מיקי שמו

ליצירת רשימת קניות – סמנו את המרכיבים שחסרים לכם

לפרופיטרול:
166 מ”ל מים
166 מ”ל חלב
166 גרם חמאה
1 כף שטוחה סוכר (10 גרם)
1+3/4 כוסות קמח לבן (250 גרם)
7 ביצים (416 גרם)
למילוי סופלה ריקוטה:
4.5 חלבונים (180 גרם)
1/4 כוס + כף סוכר (60 גרם)
200 גרם גבינת ריקוטה
3 חלמונים
50 גרם חמאה מומסת
2 כפות ממרח חמאת בוטנים
אופן הכנה
לבצק הרבוך:
1 שמים בסיר קטן את המים, החלב, החמאה והסוכר, ומביאים לרתיחה תוך ערבוב מתמיד.
2 מוסיפים את הקמח ומערבבים היטב, עד שנוצר בצק שנפרד מהדפנות.
3 מעבירים את המסה למיקסר עם וו גיטרה ומערבלים במהירות נמוכה עד לקירור, לפחות 5 – 7דקות.
4 כשהמסה מתקררת מעט, מוסיפים את הביצים לאט לאט עד לקבלת תערובת אחידה.
5 מעבירים את המסה לשק זילוף עם צנתר בקוטר של לפחות 13 מילימטר. מזליפים מהתערובת “טיפות” בקוטר של כ – 5 ס”מ על תבנית אפייה.
6 אופים בחום של 220 מעלות במשך 10 דקות. לא לפתוח את התנור במהלך האפייה, כדי שהפחזניות לא יצנחו. אחרי 10 דקות אפיה מורידים את הטמפרטורה ל – 180 מעלות, ואופים כ – 10 דקות נוספות לייבוש, עד להזהבה קלה.
7 . סופלה גבינת ריקוטה: מקציפים במיקסר את החלבונים והסוכר עד לקבלת קציפה חלקה ומבריקה.
8 בקערה נפרדת מערבבים במטרפה ידנית את הריקוטה עם החלמונים, עד לקבלת תערובת אחידה. מוסיפים את החמאה המומסת (להקפיד שלא תהיה חמה מדי) ומערבבים עד לקבלת תערובת אחידה.
9 מקפלים בהדרגה את תערובת החלבונים לתוך תערובת הריקוטה בעזרת מרית ובמינימום תנועות, עד לקבלת תערובת אחידה.
10 מעבירים את הסופלה לשקית זילוף. קוטמים את ראש הפרופיטרולים ומזליפים פנימה את הסופלה.
11 מעבירים חמאת בוטנים לשקית זילוף, ומזליפים במרכז הסופלה מחמאת הבוטנים.
12 מעבירים לתבנית אפייה ואופים בחום של 190 מעלות כ-12 – 10 דקות.
13 זורים אבקת סוכר על “מכסה” הפרופיטרול ומניחים בעדינות על הפרופיטרול האפוי.

עקבו אחרי ערוץ האוכל

0 תגובות