מרק כתום של טלי קינן

מתכון מוצלח במיוחד למרק כתום שיהפוך להיות הקבוע אצלכם בבית!

ליצירת רשימת קניות – סמנו את המרכיבים שחסרים לכם

2 תפ״א קלופים וחצויים
2 בטטות קלופות וחתוכות גס
2 דלעת ערמונים קלופות נקיות וחתוכות
4 גזרים קלופים חתוכים גס
150 גרם דלעת קלופה וחתוכה גס
1 בצל גדול קלוף וחתוך לרבעים
5 שיני שום קלופות וחצויות
4 גבעולי סלרי עם העלים
1 מלח לפי הטעם
1 כפית פלפל שחור
1 כפית תבלין ״הרבס דה פרוסנס״. (לא חובה. מומלץ).

אופן הכנה

אופן הכנה
1 בסיר מרק גדול להניח את כל הירקות. למלא את הסיר במים ולבשל עד לריכוך כל הירקות
2 לתבל במלח, פלפל שחור גרוס גס, הרב'ס דה פרונס (קונים בחנויות מתמחות) ולטחון בעזרת בלנדר מוט. לבשל עוד כחצי שעה. לתקן תיבול במידת הצורך
3 טיפ מנצח (לכל מרק טחון) לפני הטחינה, להוציא חצי מכמות נוזלי המרק ולהשאיר בקערה בצד. לטחון את המרק עם בלנדר מוט. להוסיף מהנוזלים שהוצאנו לפי דרגת הסמיכות הרצויה. למה? כי לעיתים יש הרבה נוזלים במרק ולאחר הטחינה המרק דליל. אז המצב יהיה אבוד. לכן, טוחנים עם חצי מכמות הנוזלים ולאחר הטחינה, מוסיפים נוזל לפי מידת הסמיכות הרצויה

למתכונים נוספים של טלי קינן לחצו כאן

עקבו אחרי ערוץ האוכל

0 תגובות