מרק קובה כתום של אודרי ושאול בן אדרת
שאול בן אדרת מלמד אותנו להכין מרק קובה כתום של אימו, אורלי בן אדרת. מתוך התוכנית "כמו של סבתא"
מרכיבים ל5–4 מנות:
מרכיבים
ליצירת רשימת קניות – סמנו את המרכיבים שחסרים לכם
למרק:
בצל בינוני
1 ק”ג דלעת
2 ענפי סלרי
2 כפות רסק עגבניות
מים לכיסוי הירקות
מלח
2-3 שיני שום
למילוי:
2 בצלים בינוניים
350 גרם בשר בקר טחון
פלפל
מלח
1 כף בהארט
מעט מלח
לבצק קובה:
350 גרם סולת
5 כוס מים קרים
אופן הכנה
המרק:
1 לקצוץ את הבצל ולאדות אותו עם מעט שמן בסיר
2 להוסיף מים בגובה של חצי סיר
3 להוסיף רסק עגבניות ומלח
4 לקצוץ את הסלרי והכניס לסיר
5 לחתוך את הדלעת לקוביות ולזרוק למרק
6 לחתוך את שיני השום לפרוסות ולהוסיף למרק
למילוי:
1 לטגן בצל בינוני במחבת עמוקה
2 אחרי שהבצל הזהיב להוסיף בשר טחון
3 לתבל עם מלח פלפל, בהראט
4 לטגן עד שהבשר הופך לחום.
5 לחכות שהבשר יתקרר
לבצק קובה:
1 לשפוך בקערה את הסולת ואת המים ולערבב עד שהיא נהפכת לפלסטלינה
2 אחרי השהבשר מתקרר למלא את הסולת בשתי כפיות בשר ואז ליצור כדור.
3 כל כדור מוכן להכניס לתוך המרק
4 לבשל את המרק קובה במשך 30 דקות על אש נמוכה.
5 לפזר בסיר עלי נענע ולבשל עוד שתי דקות
