איך לשלב שיבולת שועל במאכלים?
שיבולת שועל, או בשמה המשובש לעיתים, “קוואקר” על שם המותג האמריקאי ,היא בעצם זרעי דגן שעוברים תהליך עיבוד לקבלת השבבים שאנו מכירים.
שיבולת שועל היא בריאה מאוד ומחקרים מוכיחים שהיא מסייעת להורדת הכולסטרול הרע בדם, עשירה בנוגדי חימצון שבריאים ללב ועשירה בסיבים תזונתיים שמסייעים למערכת העיכול. דרך אגב, מניסיון אישי, אמבטיה עם שיבולת שועל לתינוקות גם מעבירה את הפצעים המוכרים בתחילת דרכם בעולמנו.
אבל אנחנו כאן כדי לדבר על אוכל: קציצות למשל, זה תבשיל נהדר לשילוב שיבולת שועל. כשמכינים קציצות לעיתים מוסיפים פירורי לחם או קמח כדי ל”תפוס” את המסה. אפשר בקלות להחליף אותם בשיבולת שועל וכך ליהנות מיתרונותיה הבריאותיים מבלי להרגיש. אפשר להוסיף אותה לתבשילים ולסלטים אחרי שקצת קלינו אותה.
דייסת שיבולת שועל
המתכון הכי קלאסי ומוכר עם שיבולת שועל הוא דייסה כמובן. אין כמו דייסת שיבולת שועל חמה ומהבילה ביום חורף קר.
מרתיחים שתי כוסות חלב או כל נוזל אחר בסיר, לאחר הרתיחה מערבבים 3/4 כוס שיבולת שועל דקה ו – 2 כפות שיבולת שועל עבה עד שהיא נספגת היטב והופכת לקרמית במרקם של דייסה. התהליך אמור לקחת כ – 5 דקות תוך ערבוב מתמיד. זהו הבסיס של בישול שיבולת השועל. מכאן, קחו את זה לכל כיוון שתרצו: הוסיפו דבש , מעט קינמון, תפוח חתוך לקוביות קטנות או אגס. אפשר אפילו לקחת את זה לכיוון שוקולודי יותר עם הוספת קקאו או שבבי שוקולד, בננה פרוסה ובאמת שהכל אפשרי.
כמובן שבעולם האפיה שיבולת השועל יכולה להוסיף מרקם קראנצ’י ולהוות בסיס לגרנולה מעולה, לעוגיות, למאפינס ועוד.
מה עוד?
ציפוי לשניצל, כשמערבבים חצי כמות שיבולת שועל עם חצי כמות פירורי לחם. וגם הסמכה של רטבים, העשרת טעם והסמכת מרקים.
הרעיון הוא להתנסות ולראות למה זה כן מתאים לכם מבחינת הטעם ולאיזה מאכלים זה פחות מתאים אבל האפשרויות פתוחות לחלוטין.
מומלץ לקרוא גם: