בים בם בם, תירס חם: איך מכינים פולנטה?
אוראל קמחי משתף את כל הסודות להכנת פולנטה – דייסת תירס ממכרת כמו במסעדות.
פולנטה, שהיתה מזוהה במשך שנים עם המטבח הרומני ועם הממליגה מבוססת בעיקר בעיקר על תירס, מרכיב שלא ממש זוכה להערכה לדעתי. אני אישית מת עליו, הוא טרי ומתוק. הוא מבושל במרק, בפולנטה, בסלט חם או קר – באמת שיש המון אפשרויות.
התירס הוא דגן שמגיע במקור מדרום אמריקה ושם הוא נפוץ מאוד. בטיול “אחרי צבא” שלי בדרום אמריקה, הגענו לכפר בפרו ובאחת מארוחות הערב, כל מה שהוגש לנו שם היה תירס ותפוחי אדמה מזנים רבים ומגוונים. תירס צהוב, סגול, לבן. חלקם גדולים יותר, חלקם קטנים יותר, חלקם מתוקים יותר, בקיצור מגוון מטורף של סוגי תירס שלא ידעתי שבכלל קיים.
תירס הוא הגידול הנפוץ ביותר בעולם, אפילו יותר מאורז או מחיטה ובשנת 2009 גודלו יותר מ – 800 מיליון טון של תירס.
התירס הוא בסיס למאכלים שונים ולמוצרי בסיס שונים כמו קמח תירס, שמן תירס ועמילן. מעבר לכך הוא משמש גם לייצור אלכוהול, אצטון, אוכל לבהמות, ובכלל, רוב תעשיית המזון בארצות הברית מתבססת על גידולי התירס. ארה”ב, דרך אגב, היא יצרנית התירס הגדולה בעולם ובה נמצא חצי מכמות התירס העולמית.
ובחזרה לפולנטה: מי שלא מכיר את טעמה הנפלא יחשוב שמדובר בדייסה תפלה שממש לא מזמינה. מבטיח לכם שאחרי הביס הראשון לא תרצו להפסיק.
אז איך מכינים פולנטה?
עם גרגירי תירס. אפשר להשתמש בתירס טרי שנוריד מהקלח או אפילו להשתמש בתירס קפוא באיכות גבוהה. אני ממליץ לא להשתמש בתירס מקופסאות שימורים מכיוון שיש לו טעמי לוואי מסויימים בעקבות תהליך השימור.
בסיר, נכסה את גרגירי התירס עם חלב ושמנת ביחסים שווים ומעט חמאה. נתבל במלח ופלפל. אם רוצים, אפשר גם מעט מרווה. נבשל כחצי שעה עד שהתירס רך ומבושל. נסנן את התירס, נוסיף מעט מהנוזלים חזרה, נטחן היטב במעבד מזון עם פרמזן איכותי. הוסיפו עוד נוזלים אם צריך, כדי להגיע למרקם רך ועדין. עכשיו מגיע השלב החשוב: מסננים את הפולנטה דרך מסננת כדי להיפטר מהגרגירים ויש לנו פולנטה טעימה ורכה ללא גרגירים, כמו במסעדות.
מכאן אפשר לקחת את הפולנטה לכל כיוון, להוסיף לה קצת פטריות צלויות, אספרגוס, ביצה עלומה, בשר, דגים או כל דבר אחר. הפולנטה אוהבת כמעט את כולם.
שיהיה בתאבון!
מומלץ לקרוא גם: