עוף ממולא בנוסח מרוקאי
מתכון מושלם לעוף ממולא בנוסח מרוקאי כמו של סבתא
זמן הכנה
שעה
דרגת קושי
בנוני
זמן הכנה כולל
שעתיים וחצי
כשרות
בשרי
מרכיבים
ליצירת רשימת קניות – סמנו את המרכיבים שחסרים לכם
עוף שלם
מילוי
כוס אורז בסמטי
2 כוסות מים רותחים
2 כפות שמן לטיגון
250 גרם בשר בקר טחון
1 בצל קצוץ
3 כפות פסרוזיליה קצוצה
3 כפות צנוברים
1 כפית מלח
חצי כפית פלפל שחור
חצי כפית כמון
2 שיני שום כתושות
ציפוי
רבע כוס שמן קנולה
1 כפית פפריקה מתוקה
2 כפות רוטב סויה
4 שיני שום כתושות
1 כף רוטב צ'ילי מתוק
תוספת
10 תפוחי אדמה
אופן הכנה
הכנת מילוי
1 מטגנים את האורז עם שמן הטיגון בסיר כחצי דקה.
2 מוסיפים את המים הרותחים וממליחים מעט.
3 מבשלים את האורז כ-20 דקות עד שהמים מתאדים והאורז מתרכך.
4 בקערה גדולה שמים את האורז, הבשר הטחון, הבצל, השום, הצנוברים והתבלינים ומערבבים הכל עד לקבלת תערובת אחידה
מילוי העוף
1 מנקים ושוטפים את העוף באופן יסודי.
2 ממלאים את העוף בתערובת, סוגרים את פתחי העוף בעזרת קיסמים וקושרים בחוט אשר מיועד לבישול..
ציפוי
1 בקערה מניכים את שמן הקנולה, השום, הדבש, רוטב הצ'ילי המתוק, רוטב הסויה והפפריקה ומערבבים עד לקבלת רוטב אחיד.
2 מורחים את הרוטב על העוף כך שיכסה אותו מכל צדדיו.
בישול
1 מניחים את העוף בתבנית מרופדת בנייר כסף.
2 חותכים את תפוחי האדמה לרבעים ומוסיפים לתבנית מסביב לעוף.
3 מכניסים את התבנית לתנור בחום של 190 מעלות למשך כשעה וחצי עד שהעוף מגיע לכדי השחמה.