עוף ממולא בנוסח מרוקאי

מתכון מושלם לעוף ממולא בנוסח מרוקאי כמו של סבתא

זמן הכנה
שעה
דרגת קושי
בנוני
זמן הכנה כולל
שעתיים וחצי
כשרות
בשרי

ליצירת רשימת קניות – סמנו את המרכיבים שחסרים לכם

עוף שלם
מילוי
כוס אורז בסמטי
2 כוסות מים רותחים
2 כפות שמן לטיגון
250 גרם בשר בקר טחון
1 בצל קצוץ
3 כפות פסרוזיליה קצוצה
3 כפות צנוברים
1 כפית מלח
חצי כפית פלפל שחור
חצי כפית כמון
2 שיני שום כתושות
ציפוי
רבע כוס שמן קנולה
1 כפית פפריקה מתוקה
2 כפות רוטב סויה
4 שיני שום כתושות
1 כף רוטב צ'ילי מתוק
תוספת
10 תפוחי אדמה
אופן הכנה
הכנת מילוי
1 מטגנים את האורז עם שמן הטיגון בסיר כחצי דקה.
2 מוסיפים את המים הרותחים וממליחים מעט.
3 מבשלים את האורז כ-20 דקות עד שהמים מתאדים והאורז מתרכך.
4 בקערה גדולה שמים את האורז, הבשר הטחון, הבצל, השום, הצנוברים והתבלינים ומערבבים הכל עד לקבלת תערובת אחידה
מילוי העוף
1 מנקים ושוטפים את העוף באופן יסודי.
2 ממלאים את העוף בתערובת, סוגרים את פתחי העוף בעזרת קיסמים וקושרים בחוט אשר מיועד לבישול..
ציפוי
1 בקערה מניכים את שמן הקנולה, השום, הדבש, רוטב הצ'ילי המתוק, רוטב הסויה והפפריקה ומערבבים עד לקבלת רוטב אחיד.
2 מורחים את הרוטב על העוף כך שיכסה אותו מכל צדדיו.
בישול
1 מניחים את העוף בתבנית מרופדת בנייר כסף.
2 חותכים את תפוחי האדמה לרבעים ומוסיפים לתבנית מסביב לעוף.
3 מכניסים את התבנית לתנור בחום של 190 מעלות למשך כשעה וחצי עד שהעוף מגיע לכדי השחמה.

    הרשמה לניוזלטר

    !זמן מעולה להרשם לניוזלטר שלנו
    .הישארו מעודכנים בתכנים של כל הערוצים

    עקבו אחרינו

    0 תגובות

    אולי יעניין אותך גם

    אולי יעניין אותך גם:

    בתי בד ישנים ומודרניים

    פותנה ג'אבר | 06.05.2024

    פסטה מק אנד צ'יז

    עומר מילר | 06.05.2024