חומוס ביתי, בריא וטעים-טעים
מתוך התכנית "קצת יותר בריא" עם אפרת אנזל, המשודרת בערוץ הבריאות, פרק 7 – ילדי הגן:

מרכיבים
ליצירת רשימת קניות – סמנו את המרכיבים שחסרים לכם
מתכון ל-4 מנות
3 כוסות גרגירי חומוס מושרים למשך לילה (או גרגירי חומוס מופשרים)
1 בצל קלוף וחתוך גס
3 שיני שום שלמות
6 כפות טחינה גולמית
מלח לפי הטעם
להגשה:
פיתה מקמח מלא
אופן הכנה
1 מרתיחים מים בסיר גדול, מכניסים את גרגירי החומוס, הבצל והשום, ומבשלים יחד במשך כשעה עד לריכוך מקסימלי (אם משתמשים בגרגרים מופשרים, זמן הבישול מתקצר).
2 מסננים את החומוס המבושל ושומרים כשתי כוסות מנוזלי הבישול.
3 במעבד מזון טוחנים את גרגירי החומוס המבושל עם נוזלי הבישול (מוסיפים נוזלים לפי המרקם הרצוי). מוסיפים טחינה, מתבלים במלח ושומרים במקרר.
4 מכינים כריכים ומגישים.