מחמצת עם חלווה וסילאן (מחבצת) של תומר בלס

מופלטה זה כבר פאסה, מחבצת חלווה דבש וחמאה זה המתוק המושלם! תומר בלס מביא לנו ביס מתוק וכיפי שאולי אחריו תפסיקו להתגעגע למופלטה. מתוך “סיפור על אהבה ולחם” עם תומר בלס האופה הירושלמי – מתארח יחי זינו

ליצירת רשימת קניות – סמנו את המרכיבים שחסרים לכם

מחמצת
200 גרם מחמצת לבנה
50 גרם ממרח שומשום דבש
20 גרם חמאה
20 גרם דבש
מעט צ’ילי יבש
מחבצת חלווה דבש וחמאה. צילום: שני בריל
מחבצת חלווה דבש וחמאה. צילום: שני בריל

אופן הכנה
1 משתמשים במחמצת לבנה, מוסיפים לה מעט מים כדי שתהיה דלילה יותר, ומערבבים עם ממרח שומשום עם דבש,שמים במחבת מעט שמן זית.
2 יוצקים את המחבצת לצורת עיגול (בגודל שבא לנו), 2-3 דקות השחמה מכל צד (כמו שפעם היינו עושים פנקייק)מורחים חמאה, דבש, מעט תבלין צ’ילי, ו… זהו!

עקבו אחרי ערוץ האוכל

0 תגובות

אולי יעניין אותך גם: