חיתוכיות חלבה ושוקולד של אלי אלקלעי

קינוח מהיר ופשוט שלו מאכזב: מתכון לחיתוכיות חלבה ושוקולד של אלי אלקלעי

ליצירת רשימת קניות – סמנו את המרכיבים שחסרים לכם

לבצק:
240 גרם קמח (1+2/3 כוס)
2/3 כפית מלח
1/2 כפית סוכר
160 גרם חמאה קרה, חתוכה לקוביות
3 כפות מים קרים
לגנאש
400 גרם שוקולד מריר 60%
270 מ”ל שמנת מתוקה 38%
3 כפות פולי קפה משובחים טחונים דק מאוד
למילוי חלבה:
300 גרם חלבה וניל משובחת ומפוררת
חיתוכיות חלבה ושוקולד של אלי אלקלעי
“באבא רום” ומסקרפונה של מיקי שמו | צילום : יח""צ

אופן הכנה

אופן הכנה
הכנה
1 שמים במיכל של מעבד מזון עם להב פלדה את חומרי הבצק מלבד המים, ומפעילים בפולסים עד לקבלת פירורים.
2 מוסיפים את המים ומעבדים רק עד שהבצק מתחיל להתאחד.
3 מרדדים את הבצק לעיגול או מלבן (לפי צורת התבנית) בין שני ניירות אפייה, ומכניסים למקרר לשעה לפחות.
4 לאחר הקירור מסירים את נייר האפייה בזהירות ומניחים את הבצק בתבנית.ה
5 אופים בחום של 180 מעלות עד שמזהיב. מצננים.
לגנאש
1 מחממים בסיר קטן את השמנת המתוקה ואת הקפה. בינתיים קוצצים את השוקולד.
2 כשהשמנת על סף רתיחה מורידים מהאש, שופכים לשמנת את פירורי השוקולד ומכסים את הסיר.
3 מצננים מעט לטמפרטורת חדר, ובוחשים את השמנת והשוקולד בעדינות (אפשר גם עם בלנדר מוט) עד שהתערובת הופכת להיות חלקה ומבריקה.
להרכבה
1 מפזרים את החלבה המפוררת על הבצק האפוי והמצונן.
2 . מוזגים את הגנאש על החלבה. מכסים בניילון נצמד או בנייר אלומיניום ומניחים לצינון במקרר כשעה.
3 חותכים בעזרת סכין טבולה במים חמים לריבועים או לפרוסות.

עקבו אחרי ערוץ האוכל

0 תגובות