עוגת הגבינה האייקונית מ"חברים"

זוכרים את העוגה שרייצ'ל וצ'נדלר לא ויתרו עליה ואכלו גם כשנפלה מהרצפה? כן זה היה שווה את זה – קבלו את המתכון

ליצירת רשימת קניות – סמנו את המרכיבים שחסרים לכם

200 גרם עוגיות (למשל פתי בר)
100 גרם חמאה, מומסת
900 גרם גבינת שמנת
225 גרם סוכר דק
200 מ"ל שמנת חמוצה
2 כפות קורנפלור
3 ביצים גדולות וחלמון אחד
2 כפיות תמצית וניל
אופן הכנה
1 מחממים תנור ל 160 מעלות ומרפדים תבנית אפייה קפיצית
2 טוחנים את עוגיות במעבד מזון עד ליצירת פירור דק (טיפ: אם אין מעבד מזון? מניחים את הבישקוטים בשקית סנדוויץ' ומועכים אותם בעזרת מערוך)
3 מוסיפים את הפירורים לקערה עם החמאה המומסת, ומערבבים יחד עד שזה הופך למרקם של חול רטוב. מעבירים את הפירורים לתבנית מוכנה ובעזרת התחתית השטוחה של הכוס, לוחצים את תערובת הפירורים לתוך הבסיס ומעלה לצדדים כדי ליצור קרום עוגת הגבינה. אופים 10 דקות עד להזהבה
4 טורפים בקערה גדולה את גבינת השמנת והסוכר בכף עץ עד לקבלת תערובת חלקה. לאחר מכן מוסיפים את השמנת החמוצה והקורנפלור ומערבבים יחד
5 טורפים פנימה את הווניל, ואת הביצים והחלמון בזה אחר זה. נסו לא לערבב חזק מדי
6 יוצקים את התערובת על קרום עוגת הגבינה ואופים בתנור במשך 45 דקות עד שהיא מזהיבה קלות מלמעלה ויש לה טלטלה קלה בעת ניעור
7 כבו את התנור ופתחו מעט את דלת התנור. מניחים לעוגת הגבינה להתקרר לגמרי כך. (טיפ! קירור עוגת הגבינה שלך בדרך זו יעזור גם למנוע מהחלק העליון להיסדק.)
8 לאחר שעוגת הגבינה מתקררת מוציאים מהתבנית ומגישים… רצוי לא על הרצפה!

    הרשמה לניוזלטר

    !זמן מעולה להרשם לניוזלטר שלנו
    .הישארו מעודכנים בתכנים של כל הערוצים

    עקבו אחרינו

    0 תגובות

    אולי יעניין אותך גם

    אולי יעניין אותך גם:

    בתי בד ישנים ומודרניים

    פותנה ג'אבר | 06.05.2024

    פסטה מק אנד צ'יז

    עומר מילר | 06.05.2024