פרגיות על מצע בטטות של רון יוחננוב

מתכון של רון יוחננוב מתוך היוחחנוב'ס לפרגיות במרינדה על מצע בטטות ותפוחי אדמה כתוספת, מנה עיקרית נהדרת לליל הסדר

ליצירת רשימת קניות – סמנו את המרכיבים שחסרים לכם

4 בטטות בינוניות
4 תפוחי אדמה בינוניים
6 סטייק פרגית
למרינדה:
5 כפות צ'ילי חריף (אם חריף מידי אפשר רוטב צ'ילי מתוק)
5 כפות קטשופ
5 כפות שמן זית כתית מעולה של משק אחיה
5 כפות סויה
5 כפות דבש או סילאן
אפשרות לשדרג:
כף עשבי תיבול טריים כמו תימין / רוזמרין קצוצים דק
מעט צ'ילי חריף טרי או יבש
ג'ינג'ר מגורד
גרידת לימון או פרוסות של לימון שלמים במגש בתנור.
אופן הכנה
1 מבשלים את הבטטות יחד עם הקליפה רק עד שהם רכים ומתבקעים והקליפה מתחילה להיסדק מעט
2 מעבירים את הבטטות לתבנית אפיה מרופדת בנייר אפיה ובעזרת פטיש או כוס, מועכים את תפוחי האדמה
3 בקערה מערבבים את המרכיבים של המרינדה ומברישים את הבטטות
4 יחד עם עשבי התיבול והשום ומברישים את תפוחי האדמה
5 מניחים את הפרגיות ומברישים גם אותם במרינדה
6 מכניסים לתנור שחומם מראש על תכנית גריל (אם התנור שלכם עם מעלות – תכניסו על 200) ואופים עד הזהבה (כ20-25 דקות) יכול להיות שייקח קצת יותר. תלוי בתנור
7 אפשר לפתוח את התנור באמצע ולהפוך את הפרגיות על מנת שיקבלו הזהבה מכל צד

עקבו אחרי ערוץ האוכל

0 תגובות