סלמון במעטפת בצק מלח – מתכון מקורי לדגים של צ'רלי פדידה

סלמון בשלמותו אפוי בתנור או בטבון במעטפת בצק מלח מתוך “ממלכת הדגים-נורבגיה”

ליצירת רשימת קניות – סמנו את המרכיבים שחסרים לכם

מרכיבים ל- 8 סועדים
לדג
1 סלמון טרי נורבגי נקי מקשקשים
סנפירים
עצם השדרה
לתיבול הסלמון
1 ענף רוזמרין
6 ענפי קורנית
4 כפות פטרוזיליה קצוצה
פרוסות לימון מחצי לימון
לבצק מלח
3 ק”ג מלח גס
6 חלבון ביצה
5 ענפי קורנית חתוכים גס
גרדת לימון מלימון שלם
גרדת תפוז מתפוז שלם
3 כפות זרעי כוסברה כטושים
1 כף פלפל שחור גרוס
אופן הכנה
הכנת בצק המלח
1 מניחים בקערה את המלח הגס, חלבוני ביצה, ענפי קורנית, זסט לימון וזסט תפוז מערבבים ומניחים בצד.
כיסוי הדג על גבי תבנית אפיה
1 מניחים נייר פרגמנט על מגש אפייה ומרפדים במלח גס (רק בחלק שעליו מניחים את הדג).
2 מניחים את הדג על גבי המלח, ומכסים בשארית בצק המלח שהכנו קודם.
3 מכניסים את הדג לתנור בטמפרטורה של 180 מעלות למשך כ 40 דקות.
ההגשה
1 על פלטת הגשה מניחים את הדג ולידו פטיש קטן בכדי לשבור את מעטפת המלח.

עקבו אחרי ערוץ האוכל

0 תגובות