איך לאחסן פירות וירקות ולשמור על טריותם?

מדוע עגבניות דווקא לא מומלץ לאחסן במקרר, למה לא כדאי לאחסן את הבצל קרוב לתפוחי אדמה וגם מיהו הפרי האהוב שאם תשימו אותו לצד האבוקדו הוא יעזור לו להבשיל יותר מהר? קבלו טיפים חשובים לאיחסון נכון של פירות וירקות שיעזרו להם לשמור את הטריות לאורך זמן.

אין כמו הרגע בו מגיעה ההזמנה השבועית לפתח הדלת. ארגז מלא בכל טוב עם ירקות טריים ורעננים, צבעוניים וטעימים. במקרה הטוב, הירקות נגמרו עוד לפני שהספקתם להגיע 'משלוח חדש' ובמקרה הרע, הם הרקיבו במקרר. אז אם גם אתם תוהים מהי הדרך הנכונה ביותר לאחסן פירות וירקות לשמירה על הטריות, יש לנו כמה טיפים מנצחים שיאריכו להם את החיים. 

צריכה נבונה

לפני הכל, אנחנו ממליצים לקנות תמיד בהתאם לצריכה שלכם ולא להעמיס סתם. כן, אנחנו יודעים שהפירות והירקות של כרמלה ממש טריים ואיכותיים וקשה לעמוד בפיתוי, אבל מה זה שווה אם הזמנתם 4 סוגי פלפל שונים ובסוף אכלתם רק אחד?

מקום של כבוד

כולנו אוהבים לסדר את המשלוח שמגיע הביתה מהר מהר, להכניס הכל ביחד למגירות, שלום ולהתראות. בפועל, כל ירק צריך מקום של כבוד בו יקבל את מידת החום או הקור הרצויה עבורו. זה נשמע די ברור אבל חשוב להזכיר, ירקות ופירות עדיף להפריד. התחילו את הסידור כך שכל קבוצה תקבל מגירה שונה.

המקוררים

תפוחים ואגסים הם חברים טובים, ואין להם בעיה לשהות ביחד במגירה. הקפידו לקרר גם פירות עדינים יותר כמו תותים ופירות יער, אותם ניתן להניח במדפים המרכזיים (אבל לא העליונים). פירות קיץ נוספים כמו אפרסקים, נקטרינות ושזיפים ניתן לקרר ביחד לאחר שהבשילו, כיוון שכולם מייצרים אתילן, אך גם אינם רגישים אליו.

ירוקים ונהנים

בשביל להאריך את חייהם של עלי החסה, הבוקצ'וי, התרד והקייל, מומלץ להוציא אותם מהאריזות המקוריות שלהם, לעטוף בנייר ולשמור אותם בקופסאות פלסטיק רחבות וסגורות. גם צרורות של עשבי תיבול, כמו פטרוזיליה, נענע וכוסברה, מומלץ להוציא משקיות הניילון המקוריות ולעטוף בנייר.

פירות וירקות

שיש או מקרר? זה ממש מבלבל!

מדובר בצמד הפופולרי ביותר, שאין מצב שלא תכניסו למקרר. מלפפון ועגבנייה, אז מה בעצם הבעיה? סביר להניח ששני מלכי הסלט יעדיפו בכלל לבלות בקערה הצבעונית על השיש. ולכן אם מדובר בתקופה נעימה וקרירה (מה שלצערנו לא קורה הרבה) השאירו את הצמד להבשיל בחוץ. המקרר לרוב יפגע בהם ויגרום להם להבשיל מהר מהצפוי. ואם מדובר בשיא הקיץ, הקפידו לייבש את המלפפונים היטב לפני הכניסה למקרר, אחסנו בשקית מאווררת והכניסו לתוכה כפית או סכין מתכתית.

עגבניות
תמונה: Shutterstock

נשארים בחדר

בטטה ותפוח אדמה ניתן לאחסן ביחד בטמפרטורת החדר. צמד הפחמימות האהוב עלינו (ועל כולם כנראה) זקוק למקום מאוורר ויבש, ואם אפשר אז גם חשוך. רק שימו לב, את הבצל מומלץ גם כן להשאיר בטמפרטורת החדר אבל רחוק מתפוח האדמה כיוון שהוא גורם לו להרקיב.

בננות זקוקות גם הן לאחסון בטמפרטורת החדר, כיוון שקור גורם לקליפה שלהן להשחיר טרם הן הופכות בשלות. בשביל לשמור על הבננות בשלות, צהובות וטעימות לאורך זמן אחסנו אותן במקום מוצל ויבש. ואם התבאסתם שהגיע במשלוח אבוקדו מעט קשה, תנו לו לנוח ליד הבננה. פצצת האנרגיה משחררת אתילן  שמסייע לאבוקדו להבשיל מהר.

בחודשי הקיץ החמים רוב האנשים יעדיפו לאחסן את מרבית הפירות והירקות שלהם במקרר – ובצדק. חשוב לדעת כי אחסון בקירור ובתוך שקיות ניילון אטומות עלול לגרום להבשלה מהירה ואפילו להרקבה. נסו להשתמש בשקיות רשת מכותנה (תוכלו למצוא כאלו בכרמלה), המיועדות לאחסון של הירקות והפירות במקרר. זו דרך מעולה לחסוך בשקיות ניילון מיותרות וגם להעניק עוד זמן מדף לפירות ולירקות.

הכתבה בשיתוף "כרמלה" – שירותי משלוח של תוצרת טרייה של ירקות ופירות, לחמים, יינות, מזון יבש, מאפים ופרחים.

    הרשמה לניוזלטר

    !זמן מעולה להרשם לניוזלטר שלנו
    .הישארו מעודכנים בתכנים של כל הערוצים

    עקבו אחרינו

    0 תגובות