טארט טאטן טבעוני עם קצפת מדהימה

נדיה אליס השפית האיטלקית  מלמדת אותנו איך מבשלים את כל המאכלים האיקונים מהמטבח האיטלקי – בגרסה הטבעונית. הפעם נדיה מכינה מתכון מנצח של טארט טאטן עם קצפת טבעונית מדהימה

זמן הכנה
25 דק'
דרגת קושי
בינוני
זמן הכנה כולל
שעה
כשרות
פרווה
כמות מספיקה ל
מנות

ליצירת רשימת קניות – סמנו את המרכיבים שחסרים לכם

חצי קילו תפוחי עץ
100 גר חמאה טבעונית
1 אריזה בצק עלים מוכן
150 גרם סוכר
כפית קינמון
פחית אחת קרם קוקוס מינימום 17% שומן (עדיף 22% שומן)
2 כפות חמאת אגוזי נמר קשיו וקקאו
2 כפות סירופ אגבה כחולה
אופן הכנה
1 דבר ראשון משאירים את קרם הקוקוס במקרר לילה שלם כדי להפריד בין החלק השומני (שצף למעלה בזמן המנוחה במקרר) והמים.
2 קולפים את תפוחי העץ וחותכים אותם לחצאים. מוציאים את החלק המרכזי בלי להרוס את צורת תפוחי העץ, חותכים את החצאים לרבעים ואת הרבעים שוב לחצי.
3 מכינים את הקרמל: ממיסים במחבת שיכולה להכנס גם לתנור את החמאה הטבעונית, ומוסיפים לאט לאט את הסוכר תוך כדי ערבוב. נותנים לסוכר להפוך לאט לאט לקרמל בצבע אגוזי (זהירות לא לשרוף)
4 מניחים את תפוחי העץ לתוך הקרמל בצורת מניפה יפה ואחידה. ממשיכים לבשל כ-10 דקות על אש נמוכה.
5 ניתן לפזר בשלב הזה קצת קינמון מעל תפוחי העץ
6 מכסים את התפוחים עם בצק עלים ומכניסים את שולי הבצק לתוך דפנות המחבת.
7 מכניסים את המחבת לתנור (180 מעלות) ל-20 דקות או עד שהבצק נראה אפוי היטב
8 בינתיים מכינים את הגלידה: לוקחים את החלק השומני בלבד של קרם הקוקוס ומקציפים אותו במיקסר (מטרפה) במהירות גבוהה עד שהקרם הופך לקצפת רכה ואוורירית
9 מוסיפים בעדינות את סירופ האגבה תוך כדי ערבוב עם לקקן, ואת קרם השוקולד. הקצפת לא אמורה להפוך לחומה אלא להשאר לבנה עם פסים של שוקולד.
10 מכניסים את הקצפת למקפיא לכ-10 דקות, או עד להגשת העוגה (עדיף ישר כשהיא יוצאת מהתנור)
11 כדי להגיש את הטארט, הופכים אותו על צלחת הגשה ישר מהמחבת. מוסיפים ליד כל פרוסה שתי כפות קצפת ומגישים!

    הרשמה לניוזלטר

    !זמן מעולה להרשם לניוזלטר שלנו
    .הישארו מעודכנים בתכנים של כל הערוצים

    עקבו אחרינו

    0 תגובות