עוגת קאפקייקס מרשל מרשימה
מתכון קל להכנה לעוגת קאפקייקס מרשימה בצורת מרשל! לכל אוהבי מפרץ ההרפתקאות. עוגה מושלמת ומעוצבת לימי הולדת ולא רק.
![](https://cdn.goodlifetv.co.il/wp-content/uploads/2024/05/02185258/%D7%9E%D7%A8%D7%A9%D7%9C.jpg)
זמן הכנה
10 דקות
דרגת קושי
קל
זמן הכנה כולל
30 דקות
כשרות
חלבי
מרכיבים
ליצירת רשימת קניות – סמנו את המרכיבים שחסרים לכם
כוס ו – 4\3 חלב/ חלב סויה
1 כף מיץ לימון + כפית גדושה גרידת לימון
325 גרם קמח לבן (2 ו – 3\1 כוסות)
1.5 כוסות סוכר
2 גרם סודה לשתייה (רבע כפית)
1 שקית אבקת אפיה
130 גרם שמן קנולה /חמניות
1.5 כפיות תמצית וניל איכותית
לקצפת:
500 גרם שמנת / צמחית להקצפה (2 מיכלים)
50 גרם אינסטנט פודינג
*אבקת סוכר לפי הטעם
לקישוטים:
צבעי מאכל מנדלברג- אדום אקסטרה, בורדו, צהוב, כחול שמיים, שחור, אפור טירה
צימקאו שחור מומס (לאף והפה)
לקצפת השחורה – אפשר לצבוע קצפת בשחור אבל יהיה צורך ביחסית הרבה צבע.
אני צבעתי גנאש שוקולד (50 גרם שוקולד מריר, 50 גרם שמנת / צמחית שממיסים ביחד ומקררים, אחרי כחצי שעה המרקם נוח לזילוף)
אופן הכנה
1 מחממים תנור ל170 מעלות טורבו.
2 בקערה מניחים את חלב הסויה עם הלימון והגרידה, מערבבים ומניחים בצד.
3 בקערה גדולה מנפים את הקמח, אבקת האפיה והסודה. מוסיפים את הסוכר ומערבבים היטב במטרפה.
4 מוסיפים את השמן הוניל ואת תערובת החלב ומערבבים מהר בנמרצות רק עד שהתערובת אחידה.
5 שופכים בזהירות את הבלילה למנג'טים של קאפקייקס מקרטון ואופים כ-15-25 דקות או עד שקיסם שננעץ בקאפקייקס יוצא עם פירורים יבשים. מניחים לצינון מלא.
6 בקערת מיקסר עם וו הקצפה נניח את השמנת הצמחית והפודינג ונקציף במהירות בינונית-גבוהה כ-4 דקות עד לקבלת קצפת יציבה אך לא קשה מדי.
7 ניקח כ-רבע מכמות הקצפת אותה צבע עם צבע אדום, עוד כמה כפות נצבע בצבע ירוק, 2 כפות בצבע אפור, וממש כמות קטנה בצבע כחול בהיר. את הגנאש נצבע בשחור.
8 נסדר את הקאפקייקס על צלחת הגשה גדולה לפי צורת הפנים של מרשל.
9 כדאי להתחיל משכבה דקה של קצפת על כל הקאפקייקס אותה נמרח באופן אחיד, ניישר ונעצב לפי הצורה הרצויה.
10 לזילופים נשתמש בצנטר כוכב קטן – ונזלף כמו בסרטון
11 כדאי לשמור במקפיא ולהוציא להפשרה בטמפ' החדר כשעה לפני ההגשה