קונכיות בצק טבעוניות במילוי פטריות ושמן כמהין

נדיה אליס בתכנית בישול טבעונית חדשה – לראשונה בישראל. נדיה, שמגיעה מהמטבח האיטלקי, מדגימה לצופים כיצד ניתן לטבען את כל סוגי המנות מבלי להתפשר עם מתכונים מעוררי השראה ומדריכים מעשיים. הפעם נדיה מכינה קונכיות בצק במילוי פטריות כמהין טבעוניות

זמן הכנה
20 דק'
דרגת קושי
קל
זמן הכנה כולל
40 דק'
כשרות
פרווה

ליצירת רשימת קניות – סמנו את המרכיבים שחסרים לכם

1 אריזה של קונכיות בצק
קופסת עדשים שחורים של יכין (מוכנות לאכילה לאחר שהושרו ובושלו ללא חומרים משמרים)
10 פטריות פורטובלו
צרור פטרוזיליה
6-7 שיני ראש שום טרי
צרור שמיר טרי
½ כוס יין לבן
גר 300 חמאה טבעונית
2 כפיות שמן כמהין
מלח
½ כפית פלפל
200 מל שמן זית
PANCETTA טבעונית שהכנו מראש (לינק למתכון בתחתית העמוד)
אופן הכנה
1 לוקחים את הקונכיות (ניתן להשתמש בהן ישר מהאריזה לתנור) ואופים ג-20 דקות בתנור (180 מעלות). הקונכיות צריכות להראות שחומות אך לא שרופות
2 מכינים את ה-FUNGHI TRIFOLATI: קוצצים את השום, את השמיר ואת הפטרוזיליה, ופורסים את פטריות הפורטובלו לפרוסות דקות. שוטפים את העדשים מהמים של קופסת השימורים
3 מחממים כמה כפות שמן זית בתוך מחבת ומטגנים קלות את השום
4 מוסיפים את הפטריות ואת העדשים ומעלים את האש על הכי גבוהה. נותנים לפטריות להתרכך משך כ-2 דקות.
5 מוזגים את היין הלבן שאמור להתאדה תוך מספר שניות בודדות על האש הגבוהה
6 כשהיין כבר התאדה לגמרי, מוסיפים מלח ופלפל ופטרוזיליה קצוצה. משאירים 5 דקות על אש נמוכה, עד שהפורטובלו רך לגמרי
7 מניחים את קונכיות הבצק על מגש להתחלת צילחות
8 מוסיפים את ה-PANCETTA למחבת הפטריות לדקה אחרונה של בישול, ואז מכניסים את התערובת לתוך קונכיות הבצק
9 באותה מחבת בה הכנו את הפטריות, ממיסים חמאה טבעונית ומוסיפים לה כמה טיפות של שמן כמהין וחופן שומר טרי קצוץ.
10 מוזגים את החמאה מעל הקונכיות הממולאות ומגישים.

למתכון ל PANCETTA טבעוני

    הרשמה לניוזלטר

    !זמן מעולה להרשם לניוזלטר שלנו
    .הישארו מעודכנים בתכנים של כל הערוצים

    עקבו אחרינו

    0 תגובות