טופו בטעמים (בייקון טבעוני)

נדיה אליס בתכנית בישול טבעונית חדשה – לראשונה בישראל. נדיה, שמגיעה מהמטבח האיטלקי, מדגימה לצופים כיצד ניתן לטבען את כל סוגי המנות מבלי להתפשר עם מתכונים מעוררי השראה ומדריכים מעשיים. הפעם נדיה מכינה טופו בטעמי בייקון

זמן הכנה
30 דק'
דרגת קושי
קל
זמן הכנה כולל
שעה וחצי + לילה השרייה במקרר
כשרות
פרווה

ליצירת רשימת קניות – סמנו את המרכיבים שחסרים לכם

ל"בייקון" ול-pancetta טבעוניים:
חבילת טופו
3 כפות שמרי בירה
1 ½ כף אבקת שום
½ כפית צ'ילי טחון
1 כף פפריקה
2 כפות עשן נוזלי
4 כפות מייפל
3 כפות רוטב סויה
5 כפות חמאה טבעונית
4 כפות מים
½ כפית פלפל שחור טחון
חבילה דפי אורז חתוכים
2-3 כפות שמן חמניות לטיגון
אופן הכנה
1 מכינים את הבייקון הטבעוני הראשון (PANCETTA באיטלקית): ממיסים את החמאה הטבעונית במיקרוגל ומוסיפים אותה לכל שאר המרכיבים בקערה גדולה, ומערבבים עד לקבלת מרינדה אחידה. מחלקים אותה לשניים.
2 חותכים 3/4 טופו לקוביות קטנות (כחצי ס"מ) ומכניסים אותן למרינדה אחת. מכניסים את הקערה למקרר ללילה שלם או ל-3 שעות לפחות
3 מחממים כמה כפות של שמן חמניות במחבת. מוציאים את קוביות הטופו מהמרינדה ומטגנים אותן כ-שתי דקות בשמן
4 בינתיים מחממים את התנור ל-200 מעלות ומרפדים שתי תבניות בנייר אפיה.
5 על תבנית אחת מניחים את קוביות הטופו המטוגנות יחד עם השמן שנשאר מהמחבת, שעכשיו יהיה מעורבב עם המרינדה עצמה שירדה מקוביות הטופו
6 מכניסים לתנור ואופים כרבע שעה-20 דקות נוספות, עד שהקוביות קריספיות לגמרי
7 מכינים את הבייקון השני: מפוררים בעזרת הידיים את הטופו שנשאר בקערה ומוזגים כמה כפות של מרינדה מעליו ומערבבים היטב.
8 חותכים את דפי האורז לצורה מלבנית צרה, מכניסים כל מלבן לתוך המרינדה ומיד מניחים אותם שטוחים על התבנית המרופדת השניה שהכנו מראש. מניחים קצת טופו במרכז המלבן וסוגרים עם עוד מלבן מעל, תוך כדי סגירה של הדפנות כדי שהטופו לא יברח במהלך האפיה
9 אופים ב-200 מעלות משך 20 דקות, ואז מנמיכים את טמפרטורת התנור ל-150 מעלות ומייבשים את הבייקון הטבעוני שלנו לעוד 20 דקות בערך.
בייקון טבעוני נדיה אליס
צילום נמרוד סונדרס

    הרשמה לניוזלטר

    !זמן מעולה להרשם לניוזלטר שלנו
    .הישארו מעודכנים בתכנים של כל הערוצים

    עקבו אחרינו

    0 תגובות