פאי לימון טבעוני עם מרנג
נדיה אליס השפית האיטלקית מלמדת אותנו איך מבשלים את כל המאכלים האיקונים מהמטבח האיטלקי – בגרסה הטבעונית. הפעם נדיה מכינה – פאי לימון טבעוני עם קרם פטיסייר טבעוני ומרנג טבעוני רך כמו ענן
מרכיבים
כמות מספיקה ל
מנות
ליצירת רשימת קניות – סמנו את המרכיבים שחסרים לכם
לבצק:
125 גרם קמח כוסמין לבן
125 גרם קמח כוסמין מלא
½ כפית אבקת אפייה
2 כפות סוכר
שקית סוכר וניל
100 גר' חמאה טבעונית
30 מ"ל שמן חמניות
קורט מלח
גרידה מחצי לימון טרי
כ- ¼ כוס מים (30 גר בערך)
לקרם פטיסייר:
250 מ"ל חלב אורז
12 גרם קורנפלור
45 גרם סוכר
גרידה מ-1/2 לימון
קורט כורכום
המתכון למרנג טבעוני
אופן הכנה
1 קודם מכינים את הבצק: מניחים במעבד מזון את החמאה הטבעונית, ואת הסוכר וניל ומעבדים מעט. מוסיפים את שאר המרכיבים ומעבדים עד לקבלת בצק אחיד, וקומפקטי. אם הבצק פירורי מוסיפים מעט מים.
2 מכסים את הבצק בניילון נצמד ומניחים אותו במקרר כחצי שעה למנוחה.
3 מרדדים את הבצק לעובי של כחצי סנטימטר ומרפדים תבנית עגולה של טארט עם הבצק.
4 מחממים מראש תנור ל- 175 מעלות ואופים את הבצק כחצי שעה עד שהבצק מוזהב. מוציאים אותו מהתנור ונותנים לו להתקרר ולהתקשות
5 מכינים את הקרם: ממיסים את הקורנפלור בקערית קטנה יחד עם כמה כפות מהחלב צמחי שהכנו
6 את גרידת הלימון ושאר המרכיבים מכניסים לסיר קטן ומביאים אותו לרתיחה על אש קטנה
7 מכבים את האש, מוסיפים את הקורנפלור יחד עם החלב תוך כדי ערבוב, ומוזגים ישר לתוך בסיס הטארט. ממתינים עד שהקרם מתקרר לגמרי לפני שמוסיפים את המרנג
8 מזלפים מעל הקרם פטיסייר את המרנג שהכנו
9 לקראת ההגשה, שורפים את פני המרנג בעזרת ברנר. מקשטים עם כמה עלי נענע טריה
המתכון למרנג טבעוני