פאי לימון טבעוני עם מרנג

נדיה אליס השפית האיטלקית  מלמדת אותנו איך מבשלים את כל המאכלים האיקונים מהמטבח האיטלקי – בגרסה הטבעונית. הפעם נדיה מכינה – פאי לימון טבעוני עם קרם פטיסייר טבעוני ומרנג טבעוני רך כמו ענן

כמות מספיקה ל
מנות

ליצירת רשימת קניות – סמנו את המרכיבים שחסרים לכם

לבצק:
125 גרם קמח כוסמין לבן
125 גרם קמח כוסמין מלא
½ כפית אבקת אפייה
2 כפות סוכר
שקית סוכר וניל
100 גר' חמאה טבעונית
30 מ"ל שמן חמניות
קורט מלח
גרידה מחצי לימון טרי
כ- ¼ כוס מים (30 גר בערך)
לקרם פטיסייר:
250 מ"ל חלב אורז
12 גרם קורנפלור
45 גרם סוכר
גרידה מ-1/2 לימון
קורט כורכום

המתכון למרנג טבעוני

אופן הכנה
1 קודם מכינים את הבצק: מניחים במעבד מזון את החמאה הטבעונית, ואת הסוכר וניל ומעבדים מעט. מוסיפים את שאר המרכיבים ומעבדים עד לקבלת בצק אחיד, וקומפקטי. אם הבצק פירורי מוסיפים מעט מים.
2 מכסים את הבצק בניילון נצמד ומניחים אותו במקרר כחצי שעה למנוחה.
3 מרדדים את הבצק לעובי של כחצי סנטימטר ומרפדים תבנית עגולה של טארט עם הבצק.
4 מחממים מראש תנור ל- 175 מעלות ואופים את הבצק כחצי שעה עד שהבצק מוזהב. מוציאים אותו מהתנור ונותנים לו להתקרר ולהתקשות
5 מכינים את הקרם: ממיסים את הקורנפלור בקערית קטנה יחד עם כמה כפות מהחלב צמחי שהכנו
6 את גרידת הלימון ושאר המרכיבים מכניסים לסיר קטן ומביאים אותו לרתיחה על אש קטנה
7 מכבים את האש, מוסיפים את הקורנפלור יחד עם החלב תוך כדי ערבוב, ומוזגים ישר לתוך בסיס הטארט. ממתינים עד שהקרם מתקרר לגמרי לפני שמוסיפים את המרנג
8 מזלפים מעל הקרם פטיסייר את המרנג שהכנו
9 לקראת ההגשה, שורפים את פני המרנג בעזרת ברנר. מקשטים עם כמה עלי נענע טריה

המתכון למרנג טבעוני

    הרשמה לניוזלטר

    !זמן מעולה להרשם לניוזלטר שלנו
    .הישארו מעודכנים בתכנים של כל הערוצים

    עקבו אחרינו

    0 תגובות