עוגת גבינה טבעונית של רחלי, אחות של “מתוקה”
טעים גם בלי: מתכון לעוגה טבעונית מתוך “פשוט לאפות” – עונה 2. יש להצטייד בתבנית 24/22/20 (תלוי מה גובה העוגה הרצוי).
מרכיבים
ליצירת רשימת קניות – סמנו את המרכיבים שחסרים לכם
לתחתית ולקישוט:
350 גרם עוגיות לוטוס
4 כפות ממרח לוטוס
למלית:
600 גרם גבינה טבעונית לפי המתכון לגבינה טבעונית או גבינה טבעונית קנויה
500 מ”ל שמנת מתוקה (סויה, 2 מארזים)
120 גרם אינסטנט וניל (½1 חבילה)
אופן הכנה
1 התחתית: טוחנים את כל העוגיות במעבד מזון. 150 גרם מניחים בצד ושומרים בקופסה אטומה.
2 ליתר פירורי העוגיות (200 גרם) מוסיפים 4 כפות גדושות ממרח לוטוס ומערבבים.
3 מהדקים לתחתית התבנית. מעבירים את התחתית למקפיא להתייצבות.
4 המלית: מקציפים את השמנת עם פודינג וניל עד לקבלת קרם יציב, מוסיפים את הגבינה המתובלת וממשיכים להקציף עד לקבלת מרקם אחיד וקרמי.
5 הרכבת העוגה: יוצקים את מסת הגבינה על התחתית המוכנה, מיישרים על ידי נענוע קל.
6 מפזרים את יתרת הפירורים על גבי העוגה, מיישרים ומעבירים למקפיא לכמה שעות טובות. כדאי לשחרר מהתבנית בעודה קפואה ולהגיש את העוגה חצי קפואה.