עוגת תפוחים בדבש הפוכה

מתכון לעוגה הפוכה, תפוחים מקורמלים בדבש ובצק מושלם. עוגה שהאורחים שלכם לא יוכלו לחכות לסוף הארוחה כדי לזלול אותה. מתכון של ליאור משיח בעלת הבלוג "ליאורוש"

זמן הכנה
20 דק'
דרגת קושי
קל
זמן הכנה כולל
שעה
כשרות
חלבי
כמות מספיקה ל
מנות

ליצירת רשימת קניות – סמנו את המרכיבים שחסרים לכם

לתבנית קוטר 20:
לתחתית התפוחים המקורמלים:
3 תפוחי פינק ליידי מגולענים וחתוכים לפלחי שישיות או שמיניות
150 גר' סוכר לבן
קורט מלח
45 מ"ל מים
50 גר' דבש
לתערובת העוגה:
100 גר' חמאה בטמפ' החדר
150 גר' סוכר לבן
2 ביצים שלמות (L)
125 גר' גבינת שמנת
100 גר' שמנת חמוצה
210 גר' קמח לבן
5 גר' אבקת אפייה
½ כפית מלח דק
לגלייז דבש:
2 כפות דבש
1 כפית מים רותחים
אופן הכנה
1 מרטיבים היטב נייר אפייה גדול, סוחטים טוב טוב ומרפדים איתו תבנית קפיצית בקוטר 20 ס"מ.
2 מסדרים את התפוחים החתוכים לפלחים בתחתית התבנית.
3 מכינים קרמל מהסוכר, מלח ומים. כאשר הקרמל מקבל צבע ענברי, מוסיפים את הדבש ומערבבים היטב.
4 מסירים מהאש ומוזגים על תחתית התפוחים.
5 מחממים תנור ל-180 מעלות, טורבו.
6 בקערה גדולה מכינים את תערובת העוגה: מערבבים היטב את החמאה והסוכר עד לקבלת תערובת אחידה וחלקה.
7 מוסיפים את הביצים אחת אחת וטורפים היטב לקבלת תערובת אחידה.
8 מוסיפים את גבינת השמנת והשמנת החמוצה וטורפים.
9 מוסיפים את היבשים – הקמח, אבקת האפיה והמלח וטורפים רק עד לקבלת תערובת אחידה ללא גושים.
10 מוזגים את התערובת מעל התפוחים המקורמלים, ומיישרים.
11 אופים בתנור שחומם מראש כ-40-50 דקות עד שקיסם הננעץ במרכז העוגה יוצא עם פירורים לחים.
12 מוציאים מהתנור ומניחים לעוגה להתקרר לחלוטין לפני שמנסים להפוך אותה.
13 בזהירות, הופכים את העוגה על צלחת הגשה.
14 מערבבים 2 כפות דבש עם כפית מים רותחים לקבלת סירופ אחיד, ומוזגים אותו על העוגה.

    הרשמה לניוזלטר

    !זמן מעולה להרשם לניוזלטר שלנו
    .הישארו מעודכנים בתכנים של כל הערוצים

    עקבו אחרינו

    0 תגובות