עוגת בננה הפוכה מדהימה והכי קלה להכנה

מתכון עוגת בננה הפוכה עם בננות מקורמלות בתחתית ושוקולד צ'יפס, היא פרווה והכי קלה להכנה וטעימה באופן קיצוני!

זמן הכנה
20 דקות
דרגת קושי
קל
זמן הכנה כולל
שעה
כשרות
פרווה
כמות מספיקה ל
מנות

ליצירת רשימת קניות – סמנו את המרכיבים שחסרים לכם

1 כוס סוכר חום בהיר
4 בננות בשלות מאוד, מעוכות
3/4 כוס שמן זית כתית מעולה
1/2 כוס חמאת בוטנים
2 כפיות תמצית וניל
2 ביצים גדולות בטמפרטורת החדר
2 כפות של קמח
1 כפית מלח
1/2 כפית סודה לשתייה
1/2 כפית אבקת אפייה
1 כפית קינמון טחון
1 כפית אגוז מוסקט טחון
1 כוס שוקולד צ'יפס מריר או שוקולד מריר קצוץ
אופן הכנה
תבנית 23X33
1 מחממים תנור ל 180 מעלות
2 מניחים נייר אפויה משומן היטב על התבנית
3 חותכים 2 בננות לאורך ומניחים על התבנית
4 בסיר בינוני מערבבים את הסוכר והמים על אש בינונית-גבוהה עד שנוצא סוכר בצבע עינבר (כ6 עד 8 דקות)
5 יוצקים על הבננות בתבנית
6 מכינים את הבלילה: בקערה גדולה מקציפים את הסוכר החום והבננות המעוכות עד שנוצרת עיסה חלקה יחסית
7 טורפים פנימה את שמן הזית, חמאת הבוטנים, הווניל והביצים עד שהם נטמעים היטב
8 מוסיפים את הקמח, המלח, הסודה לשתייה, אבקת האפייה, הקינמון ואגוז המוסקט. מערבבים רק עד להטמעה, ושלא נוצרו גושים של קמח
9 מקפלים פנימה את השוקולד המריר
10 יוצקים את הבלילה על הבננות מצופות הקרמל ומחליקים בעזרת מרית
11 אופים כ-30 דקות, עד להזהבה
12 מניחים להתקרר 15 דקות, ואז מעבירים סכין חיתוך לאורך שולי העוגה
13 הופכים את העוגה, מסירים את נייר האפייה ומגישים

    הרשמה לניוזלטר

    !זמן מעולה להרשם לניוזלטר שלנו
    .הישארו מעודכנים בתכנים של כל הערוצים

    עקבו אחרינו

    0 תגובות