סמבוסק טונה וזיתים של אודי ואושר

מאפה ובריאות לא הולכים ביחד אבל כשהם פוגשים את אודי ואושר זה עובד. סמבוסק בתנור במילוי זיתים וטונה מתוך מופע הבריאות של אודי ואושר

המרכיבים לכ- 20 יחידות:

ליצירת רשימת קניות – סמנו את המרכיבים שחסרים לכם

לבצק:
2/3 כוס קמח
1/2 כפית מלח
5 כפות שמן זית
1/4 כוס (60 מ”ל) מים רותחים
1 כף גדושה יוגורט
למילוי:
1 פחית טונה במים מסוננת
4 כפות שמן זית
10 יח’ זיתים ירוקים מגולענים קצוצים
צרור קטן פטרוזיליה קצוצה
2 כפות כוסברה קצוצה
1 כף אריסה חריפה
קליפה מגוררת ומיץ מלימון אחד
1/2 כפית מלח
להגשה:
1/3 כוס טחינה מלאה
1/4 כפית מלח
מיץ וקליפה מגוררת מלימון אחד
פטרוזיליה קצוצה
מים קרים
סמבוסק טונה וזיתים של אודי ואושר
סמבוסק טונה וזיתים של אודי ואושר, צילום: יח"צ
אופן הכנה
1 מחממים תנור ל-200 מעלות על מצב טורבו.
לבצק:
1 מערבבים בקערה קמח ומלח, מוסיפים שמן זית ומערבבים מעט.
2 מוסיפים מים רותחים ויוגורט ומערבבים עם כף עץ עד לקבלת בצק. מצננים מעט.
3 מחלקים את הבצק ל-3, מרדדים על משטח מקומח לעובי של 1/4 ס”מ וקורצים עיגולים בקוטר 8-10 ס”מ.
למילוי:
1 מערבבים את כל חומרי המילוי.
ממלאים:
1 מניחים 1 כפית מהמילוי במרכז כל עיגול בצק, מרטיבים מעט את השוליים במים, מקפלים לחצי ומהדקים את השוליים עם מזלג.
2 אופים בתנור 10-15 דקות.
בינתיים מכינים טחינה:
1 מערבבים את כל החומרים ומוסיפים מים עד להגעה למרקם הרצוי.
1 מגישים את הסמבוסק לצד הטחינה.

עקבו אחרי ערוץ האוכל

0 תגובות