טורשי – חמוצים עיראקים

מתכון מסורתי לחמוצים הכי נחשקים על השולחן

ליצירת רשימת קניות – סמנו את המרכיבים שחסרים לכם

הירקות
כרובית חתוכה
חצי כרוב גדול חתוך לרצועות
3 גזרים חתוכים
2 פלפלים ירוקים חתוכים לקוביות
פלפל ירוק חריף
לתחמיץ
חצי ליטר חומץ
חצי ליטר מים
רבע כפית מלח לימון
1.5 כפיות מלח
1.5 כפות תבלין בהרט לעמבה
לאחסון
צנצנת גדולה בנפח 4 ליטר לאחר עיקור
אופן הכנה
1 שוטפים וחותכים את כל הירקות לחתיכות ביס
2 בסיר גדול מביאים את מרכיבי התחמיץ לרתיחה. מוסיפים את הירקות החתוכים ומבשלים ברוטב התחמיץ למשך 10 דקות ואז מצננים
3 ממתינים כמה דקות שיצטנן ולאחר מכן מעבירים את הירקות לצנצנת זכוכית. יוצקים את רוטב התחמיץ לצנצנת עד כיסוי כל הירקות ומכסים (אם אין מספיק תחמיץ מרתיחים בסיר קטן חצי מהכמות הרשומה לרוטב התחמיץ ומוסיפים לצנצנת)
4 מניחים בטמפרטורת החדר במקום מוצל למשך 24 שעות ושומרים במקרר עד חודש

    הרשמה לניוזלטר

    !זמן מעולה להרשם לניוזלטר שלנו
    .הישארו מעודכנים בתכנים של כל הערוצים

    עקבו אחרינו

    0 תגובות