מתכון לתפוחי אדמה אפויים כמו בדוכני אוכל של רון יוחננוב

מתכון לתפוחי אדמה אפויים כמו בדוכני אוכל, פשוטים בטירוף להכנה וטעימים מאוד עם רוטב אלפרדו פטריות סמיך ותוספות גבינה מעל

זמן הכנה
30 דק
דרגת קושי
קל
זמן הכנה כולל
שעה וחצי
כשרות
פרווה

ליצירת רשימת קניות – סמנו את המרכיבים שחסרים לכם

לתפו"א:
5 תפוחי אדמה אדומים
חצי ק"ג מלח מטבח או מלח גס
לרוטב אלפרדו פטריות סמיך:
50 גרם חמאה
1 בצל אדום קצוץ דק דק
2 שיני שום כתושות
סלסלת פטריות חתוכות לפרוסות
2 כפות גדושות של קמח
כוס חלב 1
250 מ"ל שמנת מתוקה
אגוז מוסקט מגורד
מלח / פלפל שחור
תוספות:
גבינת מוצרלה
גבינת פרמזן מגורדת
טימין
אופן הכנה
לתפו"א:
1 מחממים תנור ל-250 מעלות.
2 ממפזרים את המלח ומניחים מעליו את תפוחי האדמה
3 אופים בתנור כשעה.
1 חשוב להכין את כל המצרכים מראש.
2 מחממים את החמאה, מוסיפים את הבצל, שום וטימין. מאדים מעט.
3 לאחר מכן מוסיפים את הקמח ומערבבים היטב עד לקבלת רביחה.
4 מוספים את החלב ומערבבים במהירות של יתגבשו גושים
5 לאחר שהבלילה הופכת להיות סמיכה מוסיפים את השמנת המתוקה ומבשלים מעט
6 מוספים את הפטריות החתוכות (אין צורך בבישול או טיגון לפני) לסיר.
7 מתבלים ומבשלים כמה דקות על להבה בינונית שהרוטב מסמיך חזרה.
8 אם הרוטב יצא סמיך מידי, אפשר להוסיף חלב בהדרגה.
9 קחו בחשבון שהרוטב מתקרר הוא הופך להיות מאוד סמיך
10 הרכבה: פותחים את תפו"א, מועכים את הביפנוכו לפירה עם חמאה, שופכים מעל רוטב, גבינות ומגישים לוהט

    הרשמה לניוזלטר

    !זמן מעולה להרשם לניוזלטר שלנו
    .הישארו מעודכנים בתכנים של כל הערוצים

    עקבו אחרינו

    0 תגובות