איך להשתמש נכון בשמנת חמוצה בעוגות ובמאפים

הידעתם? השמנת החמוצה יכולה לתרום רבות בבישול ובמיוחד באפיה ולהעניק למאפים מרקם רך, אוורירי, קליל וטעים.

פעם, לפני עשרות שנים היו אוכלים אותה עם כפית או עם פרוסת לחם שחור. לא היה מקרר במדינה שלא הייתם מוצאים בו איזה גביע או שניים של שמנת חמוצה. אז איך קרה שהשמנת החמוצה נעלמה לה פתאום מהמטבח שלנו? אם תשאלו אותי, אין לזה שום הצדקה!  התרומה של  השמנת החמוצה בבישול ובמיוחד באפיה, גדולה וחשובה.

איך השמנת החמוצה תורמת?

אז ככה: היא מעניקה למאפים שלנו מרקם רך, אוורירי, קליל וטעים. נכון שקוראים לה שמנת חמוצה, אבל לא צריך לפחד מהמילה “חמוצה”  כי זו מתייחסת לדרך שבה היא מיוצרת ופחות לטעם שלה. מלפפון חמוץ זה לא!

כל מה שצריך הוא, לאזור מעט אומץ ולא לפחד לשלב אותה שוב מחדש במתכונים שלנו. היא תעשה עבורנו עבודה מצוינת!
כמו למשל: לחמים ולחמניות! השמנת החמוצה תתרום פלאים ליצירת מרקם פריך מבחוץ, רך מבפנים ותצבע אותם בגוון זהוב יפהפה. באופן כללי, גביע שמנת חמוצה יחליף את כמות המים או המיץ שמוסיפים בהכנת הבצק , ואם יש במתכון גם ביצים – כרבע מהכמות שלהן.

בעוגות בחושות, כמו אלו שכולם אוהבים להכין בצ’יק בימי שישי, או כשקופצים אורחים, לטעמי – שמנת חמוצה היא MUST. למה? ככה העוגה תצא לנו עסיסית, אוורירית, גבוהה ומרשימה. השמנת החמוצה היא שילוב מושלם עם אבקות התפחה שיש בעוגות הללו, כמו אבקת אפיה וסודה לשתיה, כי היא עוזרת להן לעבוד כמו שצריך.

ונסיים בהצדעה לסבתות שלנו: על בצק שק”מ שמעתם? בטוח שכן! אותו בצק פריך ומפורסם שעשוי משמנת חמוצה, קמח ומרגרינה, ששימש את הסבתות שלנו בכל פעם שהן רצו להכין לנו איזה מאפה טעים, בלי להסתבך עם מתכונים מרובי מרכיבים. זה היה הבצק האידאלי להכין במהירות מאפים מלוחים ומתוקים, כמו רולדה עם מלית שוקולד, קרקרים ואפילו כבסיס לקיש. אז זה הזמן להחזיר אותו אליכם למטבח! הוא קל ופשוט להכנה –  צריך רק לערבב שלושה מרכיבים וזה יוצא סופר טעים, ובעיקר מעלה חיוכים וזכרונות מתוקים.

מומלץ לקרוא גם:

הסבר איך להכין מלבי דיאטטי דל קלוריות של רותם ליברזון

עקבו אחרי ערוץ האוכל

0 תגובות