סופגניות מעוצבות

להביא את הקונדטוריה למטבח הפרטי שלכם

ליצירת רשימת קניות – סמנו את המרכיבים שחסרים לכם

לרביכה:
2 כפות קמח
רבע כוס מים
רבע כוס חלב
לסופגניות:
2 כוסות ושליש קמח
רבע כוס סוכר
כפית וחצי שמרים יבשים
חצי כפית מלח
ביצה
שליש כוס ועוד כף וחצי חלב
כף ברנדי
כפית תמצית וניל
30 גרם חמאה
לטיגון:
1.5-2 ליטר שמן לטיגון עמוק
אופן הכנה
לרביכה:
1 שופכים את הקמח לסיר קטן. יוצקים את המים פנימה בהדרגה תוך כדי טריפה רצופה עד שהקמח נמס לגמרי (אם תוסיפו בבת אחת תקבלו גושים). מוסיפים פנימה את החלב ומערבבים. מבשלים את התערובת על להבה בינונית-נמוכה לדקותיים, תוך טריפה רצופה במטרפה למניעת חריכת התערובת ולמניעת גושים, עד שהתערובת הופכת סמיכה מאוד מאוד
2 מוסיפים לבשל לעוד כחצי דקה נוספת תוך טריפה רצופה, עד שהתערובת כל כך סמיכה שכבר ממש צריך לנער קצת את המטרפה כדי שתיפול חזרה לסיר
3 קפידו לבשל את התערובת מספיק- בישול מועט מדי יניב בצק דביק מדי. מעבירים מיד את התערובת לקערה קטנה, מכסים את פניה בניילון נצמד ומעבירים למקרר לשעה או יותר
לסופגניות:
1 עוברים להכנת הבצק רק לאחר שהרביכה התקררה לגמרי.
2 בקערת מערבל חשמלי עם וו הלישה מערבבים קמח, סוכר ושמרים. מוסיפים מלח ומערבבים
3 מוסיפים את הביצה ואת החלב בהדרגה ואת הברנדי/רום ותמצית הוניל תוך לישה קלה במהירות נמוכה
4 מוסיפים את הרביכה שהכנו מראש ולשים כדקה עד לקבלת בצק. מוסיפים את החמאה הרכה ומוסיפים ללוש 10 דקות נוספות במהירות בינונית לבצק חלק ואלסטי וקצת דביק- אל תתפתו להוסיף לו קמח
5 במידה והבצק מרגיש דביק ורך מדי בסוף הלישה ניתן להוסיף עוד כף-שתיים של קמח אבל לא מעבר
6 מפזרים על הבצק טיפונת של קמח, מעצבים לכדור רך, מעבירים לקערה משומנת קלות מאוד, מכסים במגבת נקייה או בניילון נצמד ומתפיחים עד להכפלת הנפח.
7 על משטח עבודה מקומח ממש קלות, מחלקים את הבצק ל-9-12 חלקים
8 יוצרים מכל חלק של בצק כדור חלק, ניתן לעשות זאת ע"י מתיחה של קצוות הבצק ואיחוד שלהן בצביטה
9 לאחר גלגול של כדור הבצק על משטח העבודה עד לכדור עגול וחלק כמה שניתן
10 הבצק עלול להיות מעט עדין ויחסית רך במהלך העבודה וזה בסדר, פשוט היעזרו בידיים מעט מקומחות
11 מסדרים את הסופגניות על נייר אפייה במרווחים עם קו התפר כלפי מטה, כדי להקל על העברת הסופגניות לסיר מבלי לפגוע בצורתן הכי מומלץ לחתוך נייר אפייה לריבועים של 10 ס"מ, לסדר על תבנית אפייה ולהניח כל סופגניה להתפחה על ריבוע נייר אפייה אישי. מכסים את הסופגניות בניילון נצמד רופף או במגבת בד נקייה ללא סיבים ומתפיחים להכפלת הנפח
לטיגון:
1 מחממים בסיר בינוני שמן עמוק עד שקיסם הנטבל בשמן יוצר מעט בועות קטנות סביבו (165מעלות). מעבירים בכל פעם כמה סופגניות לשמן החם
2 מטגנים בכל פעם כמה סופגניות כ-2 דקות מכל צד עד לקבלת גוון זהוב עמוק, במידה והסופגניות תפחו כמו שצריך והשמן לא חם מדי, יווצר פס לבן במרכז הסופגניה (במידה ולא, אפשר גם להמשיך ולהתפיח עוד קצת את השאר). מסירים את הסופגניות המוכנות מהשמן בעזרת כף מחוררת ומעבירים לתבנית אפייה מרופדת בנייר סופג לצינון
מילוי וציפוי
1 את הציפויים והעיטורים הכי נוח להעביר לקערות קטנות, ובכל פעם לטבול סופגניה בציפוי ולאחר בעיטור הרצוי
2 את המילוי מחדירים לסופגניות בעזרת שקית זילוף המצויידת בצנתר. את הצנתר מחדירים דרך חלקה העליון של הסופגניה, ממש במרכז. כדי שהצנתר יוכל לחדור עמוק לתוך הסופגניה ולמלא אותה במרכז כדאי להשתמש בצנתר ארוך כמה שניתן ובעל פתח לא עבה מדי. אם רוצים ניתן גם לרכוש בחנויות מתמחות למוצרי אפייה צנתר מיוחד לסופגניות שייעודי בדיוק לצורך זה
3 את המילוי והציפוי יש לבצע כשהסופגניות הצטננו, זה קורה די מהר אז עד שתסיימו לטגן את כולן- רובן כבר יהיו מוכנות למילוי ולציפוי. במידה וממלאים את הסופגניות במליות קרם קרות כמו קצפת או פטיסייר חשוב לוודא שהן הצטננו לגמרי
רעיונות לציפויים:
1 ציפוי שוקולד מומס
2 ממרח שוקולד, ממרח חלבה, חמאת בוטנים, ממרח לוטוס ועוד
3 פיתרון מהיר למילוי שאפשר להכין בתוספת טעמים מגוונים, בתוספת ממרחים כמו מחית פיסטוק, נוגט, חמאת בוטנים, ריבת חלב, קינמון, קפה נמס ועוד. קצפת בסיסית אפשר להכין מגביע שמנת להקצפה 38%+ 2 כפות אבקת סוכר + 1/2 כפית תמצית וניל
4 פטיסייר למילוי – קרם עשיר שאפשר לגוון את טעמיו ע"י תוספת של ממרחים שונים לקבלת טעמים מגוונים

    הרשמה לניוזלטר

    !זמן מעולה להרשם לניוזלטר שלנו
    .הישארו מעודכנים בתכנים של כל הערוצים

    עקבו אחרינו

    0 תגובות