פרויקט סבתא: פיתה תימנית של שרה לוי
לא תמצאו מתכונים כאלה ברשת – בישול ביתי אותנטי כמו של סבתא והפעם מתכון לפיתה תימנית שתמיד רציתם ורציתן לדעת איך להכין ויש לנו גם מתכון למרק תימני!
מרכיבים
כמות מספיקה ל
מנות
ליצירת רשימת קניות – סמנו את המרכיבים שחסרים לכם
1 ק״ג קמח
1 כף סוכר
1 כף שמרים
1 כף מלח
3 כוסות מים פושרים
מידות והמרות משקל בבישול
אופן הכנה
1 להכנת הבצק לפיתה: מערבבים את הקמח עם סוכר, שמרים, מלח ומים ולשה היטב בידיים. לאחר שנוצר בצק אחיד לכסות במגבת ולהניח להתפחה במשך 60 דקות
2 כשהבצק תופח מחלקים אותו לכדורים ונותנים לו לנוח ל- 30 דקות נוספות
3 את כדורי הבצק משטחים בצורה חופשית ומטגנים במחבת גריל מיוחד או על מחבת חמה ולהפוך מידי פעם. מוציאים את הפיתות כשהן תופסות צבע ונפח
למתכון של שרה לוי למרק תימני לחצו כאן