פרויקט סבתא: מרק תימני עם חוויאג' של שרה לוי
לא תמצאו מתכונים כאלה ברשת – בישול ביתי אותנטי כמו של סבתא והפעם מתכון למרק תימני עם חוויאג' שתמיד רציתן.ם לדעת איך להכין ויש לנו גם מתכון לפיתה תימנית!
מרכיבים
ליצירת רשימת קניות – סמנו את המרכיבים שחסרים לכם
למרק:
4 כרעיים מחולקים
1 בצל
למחית תיבול:
צרור כוסברה
10 שיני שום
3 עלי סלרי
לסיר המרק:
3 כפות חוויאג׳
1 כף מרק עוף
1 כף מלח
1 כף רכז עגבניות
2 תפוחי אדמה
לרביכה:
1 כף קמח
½ כוס מים
מידות והמרות משקל בבישול
אופן הכנה
1 מרתיחים את העוף עם ראש של בצל במים. לאחר שהקצף עולה מחליפים את המים וממלאים מחדש את הסיר
2 בינתיים טוחנים בבלנדר את הכוסברה, השום והסלרי
3 מוסיפים את המחית הטחונה לסיר ומתבלים עם חוויאג׳, מרק עוף, מלח ורכז עגבניות
4 חותכים את תפוחי האדמה לקוביות ומוסיפים לסיר
5 מערבבים בקערה את חומרי הרביכה – קמח ומים, מסננים ומוזגים אותה למרק על מנת שתעזור להסמיך את הטעם
6 נותנים למרק להתבשל היטב עד שתפוחי האדמה רכים
למתכון של שרה לוי לפיתה תימנית לחצו כאן
מעלוט
שתהי בריאה נראה טוב
שתהי בריאה נראה טוב
ליאור says: