תפוחי אדמה אפויים כמו בדוכני אוכל של רון יוחננוב
רון יוחננוב מכין ארוחה לכל המשפחה והפעם תפוחי אדמה אפויים ברוטב פטריות שכולם אוהבים
זמן הכנה
15 דק
דרגת קושי
קל
זמן הכנה כולל
שעה וחצי
כשרות
חלבי
מרכיבים
ליצירת רשימת קניות – סמנו את המרכיבים שחסרים לכם
לתפו"א:
5 תפוחי אדמה אדומים
חצי ק"ג מלח מטבח או מלח גס
לרוטב אלפרדו פטריות סמיך:
50 גרם חמאה
1 בצל אדום קצוץ דק דק
2 שיני שום כתושות
סלסלת פטריות חתוכות לפרוסות
2 כפות גדושות של קמח
1 כוס חלב
250 מ"ל שמנת מתוקה (טיפונת חלב אם צריך עד לקבלת מרקם סמיך)
אגוז מוסקט מגורד
מלח/ פלפל שחור
תוספות
גבינת מוצרלה
גבינת פרמזן מגורדת
טימין
אופן הכנה
אופן הכנת תפו"א
1 מחממים תנור ל-250 מעלות. ממפזרים את המלח ומניחים מעליו את תפוחי האדמה אופים בתנור כשעה.
2 ולמה מלח? בדיוק כמו במתכון של העוף במלח, המלח למעשה מעלה את הטמפרטורה וכך תפוחי האדמה נאפים כמו בטאבון.
הכנת רוטב הפטריות
1 חשוב להכין את כל המצרכים מראש.
2 מחממים את החמאה, מוסיפים את הבצל, שום וטימין. מאדים מעט.
3 לאחר מכן מוסיפים את הקמח ומערבבים היטב עד לקבלת רביחה.
4 מוספים את החלב ומערבבים במהירות של יתגבשו גושים
5 לאחר שהבלילה הופכת להיות סמיכה מוסיפים את השמנת המתוקה ומבשלים מעט
6 מוספים את הפטריות החתוכות (אין צורך בבישול או טיגון לפני) לסיר.
7 מתבלים ומבשלים כמה דקות על להבה בינונית שהרוטב מסמיך חזרה.
8 אם הרוטב יצא סמיך מידי, אפשר להוסיף חלב בהדרגה. קחו בחשבון שהרוטב מתקרר הוא הופך להיות מאוד סמיך
הרכבת המנה
1 פותחים את תפו"א, מועכים את הביפנוכו לפירה עם חמאה, שופכים מעל רוטב, גבינות ומגישים לוהט